Orlovi krstaši osvajaju nebo nad Srbijom

Izvor: OkRadio.rs, 28.Jun.2023, 14:38

Orlovi krstaši osvajaju nebo nad Srbijom

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) sa radošću obaveštava javnost da je ovogodišnja gnezdeća sezona orlova krstaša (Aquila heliaca) najuspešnija od 2016. godine kada je u Srbiji preostao samo jedan gnezdeći par ove kritično ugrožene i strogo zaštićene ptice. Od 8 zabeleženih parova koje je Društvo pratilo tokom sezone gnežđenja, čak 4 para je uspešno izvelo mlade kojih ukupno ima 7.   O konstantnom uzlaznom trendu populacije krstaša svedoče i podaci o gnežđenju u prethodnih 7 godina: od 2016. godine postojao je samo jedan gnezdeći par, sve do proleća 2020. kad su se na severu Banata pridružila još dva.   Takva brojnost...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Izleglo se čak sedam ptića orlova krstaša, najugroženije vrste ptica u Srbiji

Izvor: Danas, 28.Jun.2023

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) objavilo je danas da je ovogodišnja sezona gnežđenja orlova krstaša (Aquila heliaca) najuspešnija od 2016. godine kada je u Srbiji preostao samo jedan gnezdeći par ove kritično ugrožene i strogo zaštićene ptice, jer se izleglo sedam ptića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.