Opštinari izbegavaju novinare

Izvor: Aleksinac.net, 06.Feb.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinari izbegavaju novinare

Par dana nakon otvorenog pisma Aleksandra Gvozdena i pisanja domaćih medija o ovoj temi, iz opštine se ne oglašavaju.

Navodimo ono što smo našli u domaćoj štampi.


Kako su UNS-u nezvanično rekli u opštini Aleksinac, Gvozdenu nije zabranjen domen .net, jer opština ta ovlašćenja nema, ali mu je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o komunalnim delatnostima i Odluke o simbola opštine Aleksinac zabranila da koristi ime opštine u nazivu sajta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Opština u skladu sa Zakonom daje saglasnost na upotrebu imena i štiti ime Aleksinac u zemlji, ali i inostranstvu.

Portal Građanin navodi:

Posle dva dana potrage za komentarom Vesne Radivojević, ona je za nas ostala nedostupna. Kada smo je napokon dobili na mobilni telefon rekla nam je “Na sastanku sam, kasnije, kasnije”, a kasnije se se nije javljala na telefon. danas je takođe bila nedostupna.

Jedino je Grujica Veljković da o izjavu za Blic: Neka uzmu drugo ime

Predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković kaže da nije glasao da se ovom sajtu zabrani korišćenje imena Aleksinac u nazivu, ali da je većina odbornika bila drugačijeg mišljenja.

- Nisam bio za to iako su pisali neistine i o meni. Ali, većina odbornika je smatrala da u nazivu ne smeju da koriste ime Aleksinca. To ne znači da se njima gasi sajt, niti njima iko može da ugasi sajt. Jednostavno, neka uzmu drugo ime i mogu da nastave da rade - kaže Veljković.

Ono što dokumentacija govori jeste da je Gvozden izjavio prigovor opštinskoj upravi, na koji još nije dobio odgovor, a ostaje mu i pravo na žalbu u dozvoljenom roku. Nakon toga preostaje pravo na upravni postupak, a svoja prava bi mogao da ostvari i u redovnom sudskom postupku.

Nadležni u opštini imaju još veću lepezu mogućnosti. Međutim, pošto su u pitanju međunardne ingerencije pitanje je koliko bi to sve koštalo i da li bi dalo rezultate. Do sada su dokazali da im trošenje para iz budžeta nije problem.

Za sada se ni jedna ni druga strana ne izjašnjavaju o mogućnosti postizanja dogovora. Ovu mogućnost je stalno pokušao da inicira saradnik portala Dušan Ostojić svojim postovima na društvenoj mreži Fesjbuk. Verovatno je to najbrži i najlakši put da se razreši ova ujdurma, a moguće i jedini.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.