Opština Negotin podstiče mlade da se vrate u rodni kraj

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Jan.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Negotin podstiče mlade da se vrate u rodni kraj

Zahvaljujući proseku od 8,51 i činjenici da je prvi u generaciji diplomirao za nešto manje od četiri godine dvadesettrogodišnji Ivan Radulović iz Negotina dobio je posao u Opštinskoj upravi Opštine Negotin. Rešenju mu je uručila Ružica Milanović, načelnica Opštinske uprave na prijemu koji je priredio mr Milan Uruković, predsednik Opštine Negotin.
Samo četiri meseca nakon što je, kao prvi u generaciji diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Novom Sadu, Ivan Radulović dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je rešenje o prijemu u radni odnos u Opštinskoj upravi Opštine Negotin. Rešenje glasi na određeno vreme na godinu dana, budući da je Ivan pripravnik, ali uz mogućnost da u Odeljenju za komunalno-stambene poslove ostane i u stalnom radnom odnosu.

- Prezadovoljan sam, jer od dvadesetak mojih kolega sa godine koji su u međuvremenu diplomirali samo je nas troje dobilo posao, iako smo svi bili dobri studenti. Vratio sam se u rodni grad, jer ovde imam najbolje uslove za život, ali i za rad i nadam se da ću imati priliku da stečeno znanje primenim u praksi i na taj način opravdati poverenje koje mi je ukazano. Takođe, zadovoljan sam, jer će moja plata poboljšati porodični budžet – kaže Ivan Radulović.
Ivan Radulović je tri godine bio stipendista Opštine Negotin i po ugovoru, nakon diplomiranja javio se nadležnoj službi. Za njega potpuno neočekivano, poziv na posao i to u Opštinskoj upravi, stigao je posle par meseci.
- Naša je želja da se što više mladih i talentovanih Negotinaca vrati u rodni kraj i stečenim znanjem da svoj doprinos prosperitetu Opštine. Za nas je presudna činjenica bila da je Ivan na državnom fakultetu diplomirao sa 23 godine i prosekom od 8,51 i da ima želju da živi i radi u Negotinu. Takođe, on je sportista, član Odbojkaškog kluba „Hajduk Veljko“ i ja mu čestitam na svemu šta je postigao i želim da sa uspehom završi master studije i sa uspehom obavlja posao koji mu je poveren. Opština Negotin će i ubuduće, kad god se ukaže prilika, na ovaj način stimulisate mlade talentovane Negotince da se vrate u rodni kraj - poručio je mr Milan Uruković.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Negotin: Sve više diploma pre roka

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Jan.2013, 22:52

Ivan Radulović (23), prvi koji je u svojoj klasi diplomirao na novosadskom Saobraćajnom fakultetu, sa prosekom 8,51 i to za nepune četiri godine, uverio se da se isplati biti dobar student.. Ovaj mladi čovek i vrsni sportista, član odbojkaškog kluba Hajduk Veljko, prethodne tri godine stipendista...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.