Izvor: Soko-zabava.info, 11.Avg.2020, 16:02

Opremanje novog doma

Ako ste se rešili za renoviranje vašeg stana ili kuće prvo treba da odvojite novac za one najskuplje stavka u vašem renoviranju. To su naravno renoviranje kupatila, stavljanje nove kuhinje i postavljanje podova i PVC stolarije.

Jedna od skupljih stavki renoviranja doma jeste postavljanje PVC stolarije. PVC stolarija je skupa, ali je odličan kvalitet. PVC stolarija odlično dihtuje, samim tim štedi energiju, štiti vas od spoljašnje buke, a i lepo izgleda. PVC stolariju možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << dizajnirate sami, onako kako vama najviše odgovara i šta vam se najviše slaže uz enterijer vašeg doma. Postoji i jeftinija varijanta, a to je drvena stolarija, ali se ipak preporučuju da potrošite malo više para, kupite PVC stolariju i bude mirni i bezbedni dugi niz godina. PVC stolarija je otporna na sve vremenske uslove tako da kada je zima ne morate da pregrevate, a kada je leto klima ne mora stalno da vam bude uključena.

Zašto je renoviranje kupatila tako skupo? Ako renovirate neki stari stan ili staru kuću neretko se dešava da morate da promenite sve cevi u kupatilu. To podrazumeva lupanje pločica, pa tako sada morate da kupite nove podne i zidne pločice vašeg kupatila. To je tek jedan izdatak, drugi su naravno sanitarije. Treba nabaviti kadu ili tuš kabinu, treba kupiti novu wc-šolju, lavabo, ormarić i ogledalo. Kada ste sve to kupili treba da kupite i dodatne sitnice kao što su držač za peškir, za toalet papir, za sapun i tako dalje. Kada menajte pločice u kupatilu obavezno stavite hidroizolaciju koja će vas štiti od neželjenog curenja vode. Tako ćete sprečiti podizanje podnih i zidnih pločica i vaše kupatilo će ostati mnogo duže kao novo.

Odabir između već izrađene kuhinje koju kupujete u salonu ili izrađene kuhinje tačno po vašim merilima nije lak. Sa jedne strane kupovina gotove kuhinje vas uglavnom manje košta, ali za veće pare kod majstora koji vam izrađuje možete da izaberete elemente kojima vam trebaju i odgovaraju. Kada se odlučite koju kuhinju želite da kupite onda su tu i podne i zidne pločice koje treba uklopiti sa kuhinjom koju ste kupili. Nakon toga sledi i kupovina električnih uređaja u kuhinji poput šporeta (ili ugradne rerne i ugradne ploče), kupovina mašine za sudove i frižidera i postavka sudopere koja vam odgovara. Dug posao koji uglavnom dosta košta.

Postavljanje novog poda u stanu ili kući je težak posao za koji vam je potreban iskusan majstor koji će obaviti odličan posao. Ne samo to, vi treba da se odlučite za jeftiniju i tanju varijantu laminta, skuplju i deblju varijantu laminata ili za parket. Parket je naravno najkvalitetnija i najskuplja varijanta pa se mnogi odlučuju ipak za postavku laminata. Ako stavljate tanji laminat onda bi bilo dobro da svuda po kući stavite izolaciju u podove kako bi makar tako povećali kvalitet vaših podova.

Kada ste odradili ove četiri stavke sa vašeg spiska onda ide krečenje koje nije skupo i naravno, uređenje enterijera koje može samo da vam donese sreću.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.