Izvor: Pančevac-online.com, 31.Okt.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 284 firme u restrukturiranju samo njih 95 ima kupce

Prema postojećim zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju ići će u stečaj, a za njih 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je UGS „Nezavisnost” nakon današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva privrede i dva reprezentativna sindikata.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministra Milun Trivunac i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS-a „Nezavisnost”.

Ovi spiskovi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << konačni, jer bi i one firme nad kojima se pokrene stečaj mogle biti prodate ukoliko se naknadno pojave kupci, iako je rok za slanje pisama o zainteresovanosti istekao, rekao je Stevanović, a prenosi UGS „Nezavisnost” na svom profilu na „Fejsbuku”.

Dodaje se da će naredne nedelje biti razmatrana pristigla pisma o namerama za one firme za koje postoje izgledni strateški partneri.

Sindikati će nakon toga moći da komentarišu svaku ponudu i predlože najbolja rešenja.

Stevanović je sindikalcima obećao da će nadležni državni organi proveriti bonitet i kredibilnost svih zainteresovanih kupaca, prenela je ta sindikalna centrala.

Zaposleni u firmama koje budu otišle u stečaj ostvariće pravo na socijalni program, za koji su sredstva obezbeđena rebalansom budžeta.

D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Za 95 preduzeća u restrukturiranju ima zainteresovanih

Izvor: Blic, 31.Okt.2014

Prema zakonskim kriterijumima 189 preduzeća u restrukturiranju će ići u stečaj, dok za 95 postoje zainteresovani kupci, saopštio je danas Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost (UGS) "Nezavisnost" na Fejsbuk profilu...To je objavljeno nakon sastanka predstavnika dva reprezentativna sindikata i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.