Od 1. jula ukida se solidarni porez

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Apr.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. jula ukida se solidarni porez

Ukidanje solidarnog poreza, rebalans budžeta i ratifikacija sporazuma o uzetom kreditu od Ujedinjenih Arapskih Emirata, biće medju prvim zakonima i dokumentima o kojima će se u maju i junu glasati u Skupštini Srbije, rekao je u ponedeljak ministar finansija Lazar Krstić.
"Od 1. jula se ukida solidarni porez, dakle od tada on se više neće primenjivati", kazao je Krstić za televiziju "Pink" i dodao da će se paralelno uvoditi smanjenje plata u javnom sektoru za deset odsto.
"Ići >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << će se na smanjenje osnovica, minimalna zarada ostaće zaštićena", precizirao je ministar.
Prema njegovim rečima, oporezivanjem zarada očekuje se ušteda od 20 milijardi dinara i ta mera daće svoj pravi efekat kada se precizno definišu pravični platni razredi čije se uvodjenje planira do kraja godine.
(Beta, 28.04.2014)

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.