Od 1. jula poskupljuju i cigarete

Izvor: OkRadio.rs, 29.Jun.2022, 14:38

Od 1. jula poskupljuju i cigarete

Najeftinija paklica ide na 300 dinara, najskuplja 580: Tačno se zna i kad će cene biti kao u EU Cigarete će od 1. jula biti skuplje za 10 dinara pa će tako najjeftnija paklica koštati 300 dinara, a ona najskuplja čak 580. Razlog za to je uvećanje specifične akcize za dinar i po, a koja se dva puta godišnje, u januaru i julu, u skladu sa akciznim kalendarom koriguje. Potom sledi još 6 poskupljenja.     Nakon toga, država će po ovom osnovu proizvođačima umesto dosadašnjih 79,75 dinara uzimati 81,25 dinara po pakli. Tom dinamikom, odnosno dva puta godišnje, sve do 2025. godine, će...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KADA ĆEMO CIGARETE PLAĆATI KAO U NEMAČKOJ Sledi još pet poskupljenja, a ovo je tačan datum

Izvor: Blic, 30.Jun.2022, 09:31

Pušače od 1. jula očekuju nove cene cigareta, paklica će biti skuplja za 10 dinara. Tako će najjeftnija paklica koštati 300 dinara, a ona najskuplja 580 dinara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.