Izvor: Kragujevac.rs, 31.Mar.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljene “Dečje iskre“

Posle 16 godina, obnovljen je časopis za dečje umetničko stvaralaštvo “Dečije iskre“ koji je bio poznat u okvirima nekadašnjeg prostora Jugoslavije i u kome su svoje prve radove, kao osnovci, objavljivali neki od budućih pisaca,pesnika, novinara. Promocija prvog broja biće održana u utorak, 3. aprila, u 11 časova, u Svečanom salonu zgrade Grada.

Sa velikim zadovoljstvom i verujem velikim zadovoljstvom šire javnosti, želim da najavim promociju časopisa za dečije umetničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << stvaralaštvo “Dečije iskre“. Radi se o časopisu koji je imao nekad jugoslovenski okvir i koji je bio prepoznat kao vredan časopis u to vreme. Naša obaveza je da podstičemo kreativnost učenika osnovnoškolskog uzrasta, da stvorimo prostor za afirmaciju njihovog stvaralaštva, naravno, kroz program koji je u dosluhu sa školskim programom. Kroz sadržaje časopisa promovisaćemo obrazovne, kulturne, moralne vrednosti, ukazaćemo na značaj očuvanja kulturno-istorijskog nasleđa, na usvajanje ekoloških normi, na značaj porodice, a naravno, promovisaćemo i duh tolerancije i drugarstva. Na ovaj način pokazujemo da želimo da obnavljamo proverene vrednosti - kaže Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Izdavač “Dečjih iskri“ je Ustanova kulture “Koraci“, a glavni urednik književnik i publicista, Miodrag Stojilović. Časopis će biti publikovan u devet brojeva na godišnjem nivou, koji će izlaziti u toku školske godine. Redakcija je već u prvom broju uputila poziv školama na saradnju koja će biti oplemenjena i motivisana nagradnim konkursima. Već u prvom broju biće objavljen konkurs za literarne i likovne radove na temu jubileja našeg grada - 200. godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.