Obeležen Dan Tehničke škole u Boru [FOTO / VIDEO]

Izvor: Bor030.net, 10.Okt.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Tehničke škole u Boru [FOTO / VIDEO]

Prigodnim programom, u prisustvu mnogobrojnih zvanica, učenici i nastavnici Tehničke škole obeležili su svoj dan i 71. godišnjicu postojanja i rada.

U periodu između dva dana škole dosta je urađeno, kako u unapređenju same nastave, tako i na polju same promocije škole, što je donelo i bolje upisne rezultate.

“Pohvalio bih sve učenike i nastavnike ove škole jer su oni svojim rezultatima doprineli da ova škola bude jedna od najboljih. Na republičkom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << iz hemije osvojili smo ekipno drugo mesto, a imali smo zapažene rezultate i na drugim takmičenjima. Upis nam je bio uspešan, što je upravo rezultat malopre pomenutih uspeha. Upisali smo ove godine čak 35 đaka više u odnosu na prethodnu godinu. Veliko je interesovanje đaka za treći stepen. Uveden je nov smer Operater za preradu metala i jako je veliko interesovanje za taj smer, jer se na njemu nastava odvija po dualnom sistemu, u saradnji sa kompanijom RTB Bor, koja je naš strateški partner i tu je na snazi praktična nastava u borskom basenu. Kroz tri godine ovi učenici biće osposobljeni za sve poslove u metalurškom delu basena. Njima ćemo ponuditi i besplatan upis četvrtog stepena. Tu su i naši ostali smerovi koji su atraktivni ne samo za decu iz Bora, nego i za decu iz Borskog i Zaječarskog okruga”, ističe Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru.

U međuvremenu, ispunjeno je jedno obećanje koje je dato prošle godine na proslavi Dana škole.

“Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je prošle godine obećao posao za učenike naše škole. Ove godine je jedan broj učenika naše škole, koji nije nastavio školovanje, njih desetak, dobilo posao u ovoj kompaniji”, dodaje Stanković.

Pored ovoga, učenici i nastavnici učestvuju i na mnogim domaćim i međunarodnim projektnim konkursima, ali i u programima koje raspisuje Ministarstvo prosvete i nauke Vlade republike Srbije.

Na svečanoj priredbi su uručene i nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova sa konkursa koji je raspisan povodom Dana Tehničke škole.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.