Obeležen Dan FILUM-a

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Jun.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan FILUM-a

Dan Filološko-umetničkog fakulteta i 16 godina samostalnog rada obeleženi su danas svečanom akademijom u sali Rektorata. Svečanosti su prisustvovali dekani drugih fakulteta, rektor Univerziteta u Kragujevcu, profesori, studenti.

Prošla godina za FILUM je bila godina jubileja, a ova je godina velikih ostvarenja, istakao je dekan Filološko-umetničkog fakulteta, Radomir Tomić zahvaljujući se profesorima, saradnicima i studentima na postignutim uspesima u prethodnoj godini. Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << naš fakultet čini posebnim je spoj nauke i umetnosti, spoj dva umetnička i jednog naučnog odseka. Želja nam je da to jedinstvo osnažimo i da ta naša posebnost bude prepoznatljiva. U planu su nove aktivnosti i ciljevi, a rezultati postignuti u polju akademskih aktivnosti, naučnog rada i umetničkog izraza u godini za nama su impresivni. Za nas oni predstavlju ponos i povod nastavimo istim tempom, a da kao nagradu za to, u narednom periodu, dobijemo zgradu fakulteta, rekao je dekan Tomić, podsećajući da studenti i profesori FILUM-a nastavu održavaju na preko deset lokacija, na drugim fakultetima i školama.

Dekan Filološko - umetničkog fakulteta Tomić najboljim studentima sva tri odseka i profesorima za postignute uspehe u naučnim i umetničkim ostvarenjima uručio je priznanja, a u ime grada za doprinos radu i razvoju fakulteta i podršku u realizaciji naučnih, umetničkih i kulturnih sadržaja priznanje je uručio Miljanu Bjeletiću, članu Gradskog veća za kulturu.

Saradnja grada Kragujevca i FILUM-a je sve vidljivija i njome stvaramo prostor za afirmaciju stvaralačkog identiteta koji iza sebe ostavlja dubok trag i nešto što će da unapredi kulturnu scenu Kragujevca, rekao je Miljan Bjeletić tom prilikom i dodao da je baš iz takvih razloga lokalna samouprava u prethodom periodu podržala niz aktivnosti ovog fakulteta, a posebno istakao prezentovanje umetničkih potencijala na međunarodnoj sceni. Iz tog razloga smatram da naša saradnja treba da preraste u svevremensku saradnju i da izgradimo jedan sistem za dobrobit i grada Kraguejvca i FILUM-a.

U okviru obeležavanja Dana FILUM-a u holu Druge kragujevačke gimnazije večeras od 20 časova biće održan koncert studenata laureta međunarodnih takmičenja u akademskoj 2017/2018. godini i mešovitog hora FILUM-a.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.