OSNOVNI SUD U MAJDANPEKU ODBIO TUŽBU ZIĐIN KOPERA PROTIV AKTIVISTA KOJI SU POKUŠAVALI DA SPREČE MINIRANJE BRDA NA PLANINI STARICI

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jul.2023, 05:30

OSNOVNI SUD U MAJDANPEKU ODBIO TUŽBU ZIĐIN KOPERA PROTIV AKTIVISTA KOJI SU POKUŠAVALI DA SPREČE MINIRANJE BRDA NA PLANINI STARICI

Majdanpek, 4. jul – Osnovni sud u Majdanpeku odbio je kao neosnovan tužbeni zahtev kompanije „Srbija Ziđin Koper“ protiv grupe aktivista iz Majdanpeka, koji su 2022. godine pokušavali da spreče miniranje brda na planini Starici, prenosi danas portal Nova.rs.

U presudi se navodi da kompanija nema osnova da tereti aktiviste za uznemiravanje prava svojine „Srbija Ziđin Kopera“, jer ona nije vlasnik parcele na kojoj je izvodila radove, već je to država.
Aktivisti su >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << zadovoljni što je sud stao na njihovu stranu, ali ističu da je kasno za taj deo planine.
Veruju, ipak, da ta odluka može da im bude „vetar u leđa“ da se spase bar deo Majdanpeka i okoline i najavljuju da će tražiti odgovornost nadležnih za sve što se dešavalo na Starici tokom prošle godine.
Predstavnica udruženja građana „Ne dam“ Irena Barbulović podsetila je da je kompanija „Srbija Ziđin Koper“ tužila devet aktivista u avgustu 2022. godine, tražeći od njih da prestanu sa uznemiravanjem njenog prava svojine nad parcelom 624/1, jer su ulazili i zaustavljali rad mašina.
Aktivisti su na jednom od vrhova planine Starica sredinom protekle godine napravili kamp, da bi telima zaštitili planinu od rušenja.
Na to su se odlučili nakon što je početkom juna 2022. godone počelo rušenje brda, i to bez obaveznog obaveštavanja građana i sirena za upozorenje.
Najbliža naselja je tom prilikom zasulo kamenje i prašina, zbog čega su građani tvrdili da se rušenje vrši i bez adekvatnih mera zaštite.
U presudi osnovnog suda u Majdanpeku se navodi da je uvidom u katastar utvrđeno da je stopostotni vlasnik pomenute parcele država, a ne kompanija koja se žali da je je povređeno njeno pravo na svojinu.
Izvor: Danas

Članak OSNOVNI SUD U MAJDANPEKU ODBIO TUŽBU ZIĐIN KOPERA PROTIV AKTIVISTA KOJI SU POKUŠAVALI DA SPREČE MINIRANJE BRDA NA PLANINI STARICI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.