Izvor: Radio Dunav, 02.Nov.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD 1. NOVEMBRA OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Somboru podseća vozače da u periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.
Prema članu 113. Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju koji reguliše i upotrebu zimske opreme, zimski pneumatici obavezni su na sva četiri točka, pri čemu dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 mm.
Lanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << za sneg (na najmanje dva pogonska točka) obavezni su za vožnju van naselja, ali i na deonicama gde je saobraćajnim znakom ili dopunskom tablom propisana njihova obavezna upotreba. U naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđene su novčane kazne u iznosu od 3.000,00 dinara zbog neposedovanja i 5.000,00 dinara zbog nekorišćenja zimske opreme na propisan način.
Apelujemo na vozače da poštuju važeće propise i omoguće bezbednije odvijanje saobraćaja u zimskim uslovima.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Kada je ZAISTA vreme da letnje gume zamenimo zimskim?

Izvor: AutoBlog, 02.Nov.2016

Od 1. novembra po zakonu počinje zimska sezona kada su u pitanju gume, a traje do 1. aprila. U ovom periodu moramo da imamo sve četiri zimske gume na automobilu, ali samo ako je put pokriven snegom, ledom ili poledicom. Mnogi vozači ipak još uvek nisu upoznati sa tim uslovom (sneg, led i poledica),...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.