Izvor: Pančevac-online.com, 31.Mar.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O manjku/višku prostora

Čudno zvuči konstatacija da Pančevo istovremeno pati i od manjka i od viška prostora za kulturne sadržaje. Do tog paradoksalnog stanja stiglo se tako što su zbog manjka napravljeni novi ili adaptirani postojeći prostori, koji bi zatim postali čist višak.

Naime, u poslednjih nekoliko godina Pančevo je postalo bogatije za: Letnju pozornicu u Ulici cara Dušana (s prosečno jednim događajem godišnje, pod uslovom da leta nisu suviše kišovita), modernu binu na Tamišu, na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << su za dve godine postojanja održana dva koncerta (ili samo jedan?), i mobilni paviljon u centru grada, koji je od septembra 2014. do danas poslužio za potrebe Bijenala, dodelu paketića i… ništa više. Nije zgoreg pomenuti i glomazan i nefunkcionalan Izabinski prostor u okviru Kulturnog centra, čije brojne prostorije (bez prozora) jedva da ičemu služe…

S druge strane, restitucija visi za vratom Kulturnom centru Pančeva, mnogi se pitaju šta će biti s Galerijom savremene umetnosti, dok zgrada Magistrata nikako da bude dovedena u red kako bismo konačno ponovo imali stalnu postavku Narodnog muzeja.

D. M.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.