Novogodišnji rezime

Izvor: Aleksinac.net, 31.Dec.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji rezime

U ovoj 2015.godini bilo je jasno svima šta smo postali.

Jednima izvor informacija kojima se veruje, drugima mesto gde će kroz komentare kritikovati do daske, pa ponekad i preko granice dobrog ukusa, a trećima smo postali neprijatelji broj jedan.


O činjenicama ću najkraće. Imali smo prosečnu dnevnu posetu od 3.000 ljudi, a ta poseta se nekada penjala i do 20.000 čitalaca za jedan dan. Cele 2015. godine bili smo prva jutarnja novina uz prvo paljenje kompjutera >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << i pijenje kafe za novi radni dan. Najviše su nas čitali zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama. Došli smo u fazu kada se o našim tekstovima diskutovalo na svakom kolegijumu lokalnih funkcionera u kabinetu predsednika opštine. Zabranjena je poseta sajtu www.aleksinac.net svim zaposlenima u javnim preduzećima.

Onda su neke pametne glave došle na genijalnu ideju, da nas zabrane. U priču ubacili komunalnu inspekciju, koja je ni kriva ni dužna popila sav podsmeh srpske javnosti, jer su tekstovi o zabrani sajta usled odluke komunane inspekcije objavile sve dnevne novine i gotovo sve televizije. Kada to nije uspelo, onda je novinarka udarila na novinara, otišla od jednog do drugog lokalnog funkcionera, sakupila 11 potpisa i uputiše tužbu UNS-u. I ta sramota po njih prođe. Niti Ostojića UNS kaznio, niti mu uzeli licencu za rad niti mu zabraniše članstvo.

Jedino što su uspeli je da Dušanu Ostojiću nameste otkaz u Domu zdravlja zbog pisanja na sajtu. Velika trojka moćnih, Nenad Stanković, dr Rodoljub Živadinović i duh iz senke sedoše za sto i umotaše čarobnu kuglu. Ostadoh bez posla. Mislili su da ću nakon toga krenuti da ih žestoko pljujem po sajtu, da započnem neku ličnu borbu, i ko zna šta im je sve palo napamet. Nisam to uradio. Prekrstio sam se, i poželeo im Božju presudu po zasluzi, neka se vijore barjaci na njihovim domovima, baš onako kako su svioni meni i mojoj deci udelili.

Siguran sam da sam nekada preterao, možda sam nekoga i uvredio. Ali sam siguran i da je sve to bilo nenamerno, znam dobro da nikoga nisam kritikovao po narudžbini ili iz ličnog nezadovoljstva. Ljudi moji, pa i Vučić nekad pogreši, i Tadić nekad izgubi izbore, pa i Koštunice nekad izađe iz politike, a neće jedan Ostojić da objavi nešto pogrešno. Ne zaboravite, objavio sam preko 1.000 tekstova, pa se sigurno i greška nekad potkrade. Vesti sa sajta Aleksinac.Net bile su osnova za preko 70 različitih tekstova u dnevnim novinama, i preko 50 različitih video priloga na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. U preko 1.000 slučajeva servisi za prenos vesti na internetu su u originalu preneli naše vesti.

Uradili smo desetak humanitarnih akcija. Bili uvek uz narod kada se sakupljala pomoć za poplavljene, siromašne ili bolesne.

Pet puta sam bio pozivan na informativni razgovor u lokalnu policiju, gde sam davao izjave vezane za predistražne ili krivične procese, a sve zboh informacija objavljenih na sajtu

Znam da postoje mnoge stvari koje mi lokalna vlast ne može oprostiti.

Navešću pet gorućih afera na koje sam ukazao:

1. Tender za renoviranje opštinskog vecea u iznosu od 30.000 evra

2. Renoviranje Platoa, čija je planirana cena bila po projektu 190.000 evra, a konačna cena 350.000 evra

3. Politička zapošljavanja, objavio sam imena i prezimena tridesetak ljudi, koji su zapošljeni preko određenih stranaka

4. Ukazao sam na nepravilnosti u Pravilniku za dodelu specijalizacija u Domu zdravlja, zbog čega je Ministarstvo poništilo proceduru, pa 8 specijalizacija nije dodeljeno

5. Nenamensko trošenje para za kupovinu desetak automobila za potrebe opštinskih firmi, za šta je potrošeno blizu 250.000 evra. Paradoks, auto su kupovale i firme koje nemaju zaposlenog vozača.

Nameće se pitanje, hoću li nastaviti i u 2016. godini. Naravno!

Čitaocima želim samo jedno, da imaju pre svega zdravlja, a onda da imaju neku ideju u koju veruju, da se oslobode onog srpskog u nama, nema šanse da mi ovaj plan uspe, džabe da se borim kad je odluka već doneta, ili one još gluplje, suviše sam mali da bih svet menjao na bolje.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.