Nikada više dan gubiću

Izvor: Pančevac-online.com, 21.Apr.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikada više dan gubiću

Kažu aktuelni lokalni superespeesovci, doduše stidljivo, preko navalentnih „poštara”, a ne javno, kako bi trebalo – u formi reagovanja na tekstove – da „Pančevac” ima nešto protiv njih. I treba da se stide, jer se, ako ni zbog čega drugog, ovi s mnogo dužim stažem u SPS-u stide njih.

Donose nam vesti ti „poštari” da izmišljamo afere, proturamo glasine i vodimo antikampanju sada pred izbore. I, uvijeno nam prete. Ali da je stvarno tako, da izmišljamo, njihov trust >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << mozgova bi se setio civilizovanog načina da na „izmišljotine” odgovori: lepo na argumente odgovoriš kontraargumentima, pozoveš se na Zakon o javnom informisanju i time „nateraš” medijsku kuću da objavi demanti.

E, tu stižemo do suštine espees problema: kako demantovati istinu da je Šljivić bos (ima cipele i mnogo preko toga, misli se na poziciju u hijerarhiji) južnobanatskog Čikaga kada ga uhapsiše s teškim tužbenim zahtevom; ima li načina da se opravda samovolja i beskrupuloznost Nikole Dangubića, kada o tome javno govore predsednik jednog mesnog odbora SPS-a i jedini pančevački republički poslanik te partije; može li neko da pobije činjenicu da je taj Dangubić, predsednik Gradskog odbora, uprkos zabranama iz centrale, iz stranke oterao bivšeg većnika zaduženog za finansije, inače svog protivkandidata na unutarstranačkim izborima, i predsednicu Foruma žena, članicu Glavnog odbora stranke, kada o tome postoje papirnati tragovi?

Možda bi još mogli da se jogune da smo pisali – a nismo – o načinu na koji je Dangubić zaposlio svoju suprugu u „Petrohemiji”, o tome koliko je para u baratanju novcem iskusna Melita Popović tražila od učesnika na licitaciji za kupovinu ovog nedeljnika da SPS na njoj ne učestvuje (ej, politička stranka pokušava da udari reket i kupi novine!?), ili ko na sastanku gradskog Izvršnog odbora naglas svima obećava da će „izvući uši narkomančini koja piše one tekstove”.

Ovako, ostaje im da prebroje koliko je profesionalno napisanih izveštaja s njihovih predizbornih konferencija za novinare objavljeno u „Pančevcu” (pomoći ćemo: 11) i da kao i svi ostali sačekaju rezultate izbora u nedelju; građani će odlučiti, a postoji osnovana sumnja, da ne kažemo da ima jasnih indicija, da za SPS neće glasati ni brojni građani koji imaju njihovu člansku knjižicu.

Ako ih opali ispodcenzusni virus, svako od njih imaće fore da razmišlja, da kaže: nemam više vremena, nikada više dan gubiću!

S. T.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.