Nezapamćeno interesovanje za tehničare drumskog saobraćaja

Izvor: Aleksinac.net, 26.Jun.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeno interesovanje za tehničare drumskog saobraćaja

Tehnička škola „Prota Stevan Dimitrijević u školskoj 2015/16. godini upisaće šest odeljenja prvog razreda, odnosno od prvog septembra će u klupe ove obrazovne ustanove sesti 180 novih učenika.

Direktor Dragan Petković sa ponosom ističe da je ova škola jedna od retkih koju nije zahvatila reforma Ministarstva prosvete i koja je uspela da pored postojećih, od otvori još jedan smer – tehničar drumskog saobraćaja.

- Ove školske godine uvodimo i jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << novo zanimanje, koje je zaista izazvalo nezapamćeno interesovanje od nastanka tehničke škole, a to je tehničar drumskog saobraćaja. Ovaj smer traje četiri godine i mahom odlični učenici se interesuju za njega. Završetkom tog četvorogodišnjeg obrazovanja oni dobijaju B kategoriju, kao i mašinski tehničari motornih vozila.

Pored popularnih tehničara drumskog saobraćaja, u okviru područja rada elektro struke biće upisano jedno odeljenje elektrotehničara računara, u četvorogodišnjem trajanju, kao i jedno kombinovano trogodišnje odljenje sa po 10 učenika na smerovima elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje, elektromonter mreža i postrojenja i monter telekomunikacionih mreža.

Budući srednjoškolci, koji se odluče za zanimanja iz polja mašinstva, mogu se upisati u jedno od dva odeljenja četvorogodišnjeg obrazovanja – mašinski tehničar motornih vozila i tehničar za kompjutersko upravljanje. Takođe, i ove godine će biti upisano jedno odeljenje ekonomskih tehničara, za koje je vladalo veliko interesovanje svršenih osnovaca prošle godine, kada je smer i oformljen.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.