Nestašica krvi u pančevačkoj bolnici

Izvor: Pančevac-online.com, 15.Jul.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestašica krvi u pančevačkoj bolnici

U prethodnih mesec i po rezerve krvi svih krvnih grupa relativno su niske – saopštili su iz Službe za transfuziju Opšte bolnice Pančevo. Kako smo saznali od dr Radmile Railić Ristovske, šefa odseka bazične transfuzije te službe, zaliha ima za tri do pet dana. Nestašice krvi karakteristične su za letnji period zbog godišnjih odmora, a deficit u snabdevanju crvenom tečnošću prisutan je u celoj Srbiji, pa se, prema rečima naše sagovornice, službe transfuzije međusobno ispomažu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com <<

Kako bi se rezerve krvi podigle na viši nivo, zaposleni u Službi za transfuziju krvi Pančevo preduzeli su niz mera, kao što je organizovanje redovnih i vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, a sugrađani su pozivani i telefonom.

I. P.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.