Negotin: Drugi Dunavski finansijski dijalog

Izvor: TimockeVesti.net, 31.Jan.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negotin: Drugi Dunavski finansijski dijalog

Nakon uspešne premijere prvog Dunavskog finansijskog dijaloga u Austrijskoj centralnoj banci, Prioritetna oblast 10 koordinatora, grada Beča bila je domaćin drugog dijaloga održanog u prostorijama Narodne banke Srbije (NBS) u Beogradu.
Dunavski finansijski dijalog  bio je jedinstvena prilika za promotere projekata malih i srednjih preduzeća i finansijera da diskutuju o vitalnm pitanjima koja se odnose na finansiranje projekata koji se planiraju u regionu Dunava.U radu ovog skupa učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << su i predstavnici opštine Negotin, mr Milan Uruković, predsednik opštine Negotin i Aleksandra Matić, samostalni stručni saradnik KLER.
 
Drugi dunavski finansijski dijalog održan u Beogradu u okviru saradnje uspostavljene kroz Strategiju Evropske Unije za dunavski region (Dunavska strategija) okupio je međunarodne eksperte koji su razgovarali o mogućnosti finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća u ovoj regiji. Osnovni cilj skupa bio je postizanje dijaloga između predstavnika tih preduzeća i potencijalnih finansijera, kojima će predstaviti projekte za koje su im sredstva neophodna kako bi posao otpočeli ili ga nastavili u skladu sa planovima. Finansijskim institucijama i javnim finansijskim agencijama koje nude kredite, grantove i garancije, konferencija je pružila mogućnost da potencijalnim klijentima u direktnom kontaktu predstave instumente preko kojih je moguće finansiranje.

Konferenciji su prisustvovali promoteri projekata koji planiraju da realizuju projekte finansijskog obima do 25 miliona evra, a koji se odnose na transport i infrastrukturu, kulturu i turizam, energetiku, životnu sredinu, istraživanja, obrazovanje, informisanje, tržište rada i inovativne tehnologije u Dunavskom regionu, ali i relevantni akteri Strategije EU za Dunavski region, uključujući koordinatore i delegate EU.

Učesnicima skupa obratili su se Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, Ognjen Mirić, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije, Kurt Puchinger, koordinator grada Beča i Franc Nauschnig iz Narodne banke Austrije. O finansijskim instrumentima koji su na raspolaganju malim i srednjim preduzećima prilikom realizacije projekata  u Dunavskom regionu  govorili su Dragijana Radonjić Petrović, specijalni savetnik ministra finansija i ekonomije, Nikolas Sinkler iz Investicionog okvira (TBC)  Zapadnog Balkana. Na temu izazova i mogućnosti finansiranja investicionih projekata malih i srednjih preduzeća u Dunavskom regionu govorili su Nikola Stefanović, iz investicionog fonda Južnog Balkana i Natalija Meilunas iz Evropske banke za obnovu i razvoj.

Opština Negotin u direktnom kontaktu sa „Licem u lice“,  predstavnicima Narodne banke Austrije predstavila je projekat „Dunavski biser“. Reč je o turističko, sportsko, rekreativnom kompleksu na Dunavu kod Mihajlovca.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.