Negotin: Četiri godine zatvora za ubistvo dužnika

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Feb.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negotin: Četiri godine zatvora za ubistvo dužnika

Apelacioni sud u Beogradu osudio je pravosnažno Ljubišu Kolicića (39), na četiri godine zatvora jer je pre tri godine nožem usmrtio Nenada Burnića (35) koji ga je napao jer mu je dugovao hiljadu dinara. Kolicić, zvani Ljuba Grof, iz Negotina, 12. septembra 2011. ispred bivše mesare „Polet“ je potegao nož na svog poznanika Burnića.
 
Njih dvojica su se srela u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je Burnić stanovao. Najpre su se verbalno sukobili, jer je Burnić insistirao >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << da mu Kolicić vrati dug, a zatim je i nasrnuo na njega.
- Kolicić je pao na zemlju nakon što ga je Burnić otvorenom šakom udario u zadnji deo vrata i gurnuo. Zatim je zadobio više udaraca pesnicama i nogom. Dok je ležao na tlu, izvadio je nož iz džepa i njime naneo više uboda Burniću - stoji u obrazloženju presude.
Sud je utvrdio da je Kolicić ubio Burnića u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled afektivnog stanja straha visokog intenziteta, da je imao oko 1,58 promila alkohola u krvi i bio omamljen usled upotrebe lekova.
Nesrećni Burnić je, posle ubadanja koje se desilo oko jedan sat iza ponoći, još davao znake života. Preminuo je na putu do bolnice. Kolicić je otišao u policiju i sam se prijavio.
PONOVNO SUĐENjE
KoliciĆa je, inače, 2012. sud u Negotinu osudio na osam godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio na ponovno suđenje. Prošlog oktobra Viši sud u Negotinu osudio ga je na četiri godine zatvora, a tu kaznu je Apelacioni sud potvrdio.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.