Nastavak investiranja u školske objekte

Izvor: Kragujevac.rs, 04.Dec.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak investiranja u školske objekte

Članovi Gradskog veća Boris Kovačević i Predrag Džajević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i nadzor nad investicijama Slađana Radisavljević, načelnik Gradske uprave za investicije Predrag Pantić sa svojim saradncima obišli su danas Prvu tehničku školu povodom završetka radova na zameni stolarije, vrata i prozora a završena je kompletna rekonstrukcija sanitarnog čvora u ovoj školi. Sa predstavnicima lokalne samouprave školu je posetio Goran Joksimović, rukovodilac Školske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << uprave u Kragujevcu.

Posle investicija na rekonstrukcijama u osnovnim školama “Mirko Jovanović“ i “Svetozar Marković“, ovo je treća škola u kojoj su završeni radovi. Za ovo investiciono održavanje sanitarnog čvora iz budžeta grada izdvojeno je 4,4 miliona dinara. U planu su i druge škole, a sledeća za izvođenje radova i saniranje aktuelnih problema je OŠ “Đura Jakšić“. Planamo da u narednom periodu, u 2016. godini jednu školu mesečno sredimo ili bar saniramo neke od većih problema. U narednoj godini definisanim planom u budžetu mnoge školske objekte na teritoriji grada očekujemo da saniramo i dovedemo u bolje stanje - rekao je Predrag Džajević, član Gradskog veća za investicije.

Prva tehnička škola je obrazovno vaspitna ustanova koja broji 1500 učenika. Prema rečima direktora Nenada Andrića, dugogodišnji problem ove srednje škole bili su učenički toaleti. Problem smo predočili predstavnicima lokalne samouprave i naišli smo na razumevanje pa zahvaljujući podršci i sredstvima koja su izdvojena iz budžeta grada, danas imamo savremene učeničke toalete koji zadovoljavaju higijenske i sanitarne uslove - rekao je Nenad Andrić, direktor Prve tehničke škole.

Pored rešenog pitanja sanitarnog čvora koje je škola prevazišla uz pomoć i podršku lokalne samouprave, partnerskim projektom Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i Evropske investicione banke ova srednja škola je dobila kompletnu zamenu stolarije. Zamenjeno je oko 450 prozora i vrata što je, prema rečima Džajevića, člana Gradskog veća iznosilo 10,5 miliona dinara.

Sopstvenim sredstvima u pravcu savremenog obrazovno vaspitnog procesa kupili smo interaktivnu tablu a pored toga, započeli smo i sređivanje učionica. Nameravamo da na isti način sredimo i školske hodnike i stepeništa. Najveći broj učionica na drugom spratu je sređen i nastavićemo tako dok učenicima ne stvorimo kvalitetne uslove i prijatan ambijent u kojem bi oni ostvarivali najbolje moguće rezultate na koje smo navikli - dodao je direktor Prve tehničke škole.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.