Naš sugrađanin muzikom pobedio najtežu bolest

Izvor: Pančevac-online.com, 18.Avg.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš sugrađanin muzikom pobedio najtežu bolest

Kad su lekari rekli našem sugrađaninu Borivoju Nikoliću da ima rak, on nije kao mnogi digao ruke, već je rešio da borbom pobedi najtežu bolest. Od pre dva meseca svira gitaru u Narodnoj bašti i u Gradskom parku, a naučio je i da žonglira lopticama i da vozi bicikl na jednom točku.

Svaki put kad muzicira, oseća pozitivnu energiju, a žongliranje i vožnja bicikla mu prijaju jer na taj način jača motoriku. Na pitanje novinara kako reaguju oni koji prolaze kroz Gradski park i >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Narodnu baštu ili sede na tim mestima dok slušaju njegovu muziku, Borivoje odgovara da im ona prija i da dobija pohvale. Kaže i da deca uživaju u žongliranju.

– Sviram laku i melodičnu muziku. Vodim računa da ne bude prejaka, da ne bi smetala nekome. Lepše mi je da sviram na ulici nego u nekom zatvorenom klubu. Na takva mesta ljudi dođu s prijateljem ili prijateljicom, pijuckaju piće i ne slušaju tvoju svirku. Iz muzičke škole su me izbacili, ali to me nije sprečilo da nastavim da sviram. Mislim da Pančevu nedostaju ulični svirači, da malo ljudima podignu i poprave raspoloženje kad su nekim poslom napolju. Imam li neku dozvolu za sviranje? Ne. Šta će biti ako dođe komunalna policija? Ništa. Reći ću im: „Dobar dan, gospodo”…

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.