Najavljen ###XV### Šumadijski sajam poljoprivrede

Izvor: Kragujevac.rs, 03.Sep.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen ###XV### Šumadijski sajam poljoprivrede

Od 6. do 9. septembra u organizaciji Odeljenja za poljoprivredu Gradske uprave za privredu i Šumadija sajma, održaće se XV Šumadijski sajam poljoprivrede koji će okupiti oko 150 izlagača a tokom četiri sajamska dana pored bogatog stručnog programa održaće se i sedam izložbi krupne stoke i sitnih životinja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Medija centru Šumadija sajma.

Odeljenje poljoprivrede je pre 15 godine otvorilo priču Šumadijskog sajma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << poljoprivrede i za nas je ovo mali jubilej. Po svemu bogatiji i drugačiji, 15. sajam poljoprivrede okupiće veći broj izlagača i održaće se veći broj izložbi životinja, koje ove godine imaju međunarodni karakter, rekao je Nikola Paunović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu. Za četiri sajamska dana održaće se sedam izložbi ovaca i mladih priplodnih ovnova, koza, svinja, sitnih životinja, regionalne izložbe konja koja broji preko 50 grla od ponija do punokrvnih, uvezenih konja, a u organizaciji Društva pčelara Kragujevac i 35. pčelarska izložba.

I ove godine, sajamski program obogatiće Džokej klub iz Kragujevca koji će organizovati izložbu konja i ocenjivanje, takmičenje u preponskom jahanju, vožnju fijakerom i jahanje konja za decu.

Kao i do sada generalni pokrovitelj sajma poljoprivrede je Grad Kragujevac, a ovogodišnji će biti bogatiji jer ima znatno veći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije koji će na 10 hiljada kvadrata ispred sajamske hale moći da predstave program koji nude. XV sajam poljoprivrede, ne samo zbog sponzora i prijatelja sajma, već i zbog izlagača dobija međunarodni karakter. Pripremljen je bogat prateći stručni program, prezentacije projekata, programa i tehnologija, predavanja na temu zadrugarstva, podsticaja ratarske proizvodnje, proizvodnje i zdravstvene ispravnosti rakije, pčelarstva, najavio je Zoran Nedeljković, direktror Šumadija sajma.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupiće Centar za negovanje tradicije i kulture Abrašević, kulturno umetnička društva iz Knića, Gruže, Toponice. Drugog dana sajma estradni umetnici imaće mini koncert, a nastupiće KUD Lepenica i Ansambl Smilje.

Ulaz i parking prostor za posetioce, sva četiri sajamska dana su besplatni. Svečano otvaranje Sajma planirano je za četvrtak, 6. septembar u 11 časova.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.