NS Bor: SVE JE GORE, SAMO SU OBEĆANJA ISTA!

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Mar.2023, 16:38

NS Bor: SVE JE GORE, SAMO SU OBEĆANJA ISTA!

Saopštenje Narodne stranke u Boru objavljujemo u celini
Bor, 29. mart – Aleksandar Vučić je pre godinu dana obećao da će ubrzo posetiti Bor i pojedina sela i to deset dana nakon izbora. Obećao i zaboravio… Kako onda očekivati da se lokalna vlast ponaša drugačije? Ova, nova lokalna vlast (koja se diči velikim budžetom) svoju neodgovornost pokazala je i pokazuje na svakom koraku.
Grad Bor je, prema našem mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << tužna slika Srbije. Toliko novca je „u igri“, a nikad prljavije ulice, neuređeni parkovi i trotoari, stepeništa su popločavana na čudan način, grejna sezona je najgora u istoriji grada Bora, putevi razrovani… Uzalud im je novac u budžetu kada se nedomaćinski ponašaju. Blizu dve milijarde dinara u prethodnoj godini preneto je, kroz subvencije, JKP Toplana. Ni to nije pomoglo. Toplana je kroz razne „ugaljrske“ kombinacije postala protočni bojler i rupa bez dna. I nikom ništa. Još se vlast podsmeva građanima koji su se pobunili zbog lošeg ili nikakvog grejanja. U međuvremenu, čeka se toplana na sečku. Kobajagi, kao spas…
Od izbora u aprilu 2022. godine ništa se nije promenilo na bolje. Naprotiv.
Upozoravali smo Borane pred prošlogodišnje izbore da vlast u Boru nema ni viziju, ni kadrove, ni želju da Bor bude uređen grad. NJihova jedina želja su lične privilegije. Ulazak nekadašnjeg vođstva stranke „Most“ u Boru ( koji su se ubrzo utopili u SNS), samo to upotpunjuje.
Nismo ni očekivali da Miki Janošević, koji jedno priča a sasvim drugo radi, bude neko ko će raditi bolje od Milikića. Dovoljno je spomenuti da je svog sina postavio na mesto prvog čoveka FK Bor i sve će biti jasno.
Opšta bolnica Bor je u katastrofalnom stanju. Od objekta, preko poslovanja do kadrovskih problema. Svedoci smo da se jedno po jedno odeljenje urušava ili gasi. I na to smo upozoravali. I predlagali izgradnju nove bolnice kao prioritet broj jedan. Lekari beže iz Bora. Novih nema. Kada smo gotovo molili vlast da se zauzme za mlade lekare koji su se nalazili na Zavodu zapošljavanje nismo naišli na razumevanje. Ti mladi lekari danas leče Nemce, Austrijance, Slovence…
Građani plaćaju štetu nastalu krivicom vlasti. Lokalne ili republičke, svejedno je. Isti su po bahatosti. Dubioza javnog lokalnog sektora je iz godine u godinu sve veća. Nijedno preduzeće nije u boljoj situaciji nego pre godinu dana. Pojedine ustanove prate javna preduzeća. Ustanova Sportski centar je u velikim problemima. Voda u velikom bazenu je tokom cele zime bila hladna. Krov prokišnjava. Uzalud obećanja od pre četiri godine da će plivačima i vaterpolistima biti omogućeno treniranje tokom cele godine.
Poklonjeni aerodrom Bor, sa sve okolnim zemljištem, republička vlast je znala da unovči. Prešao je u ruke strane firme. Umesto da ćuti i stidi se lokalna vlast obećava izgradnju aerodroma na novoj lokaciji. U Salašu. Zamislite, borski aerodrom – u Salašu.
Železnička stanica Bor, nekada ponos grada, pretvorena je u ruinu. I pored apela da je sačuvaju i dovedu u red, vlast ništa nije učinila. Imaju druge „prioritete“…
Strelište je još jedna tužna priča. Pred lažne izbore 2020. godine obećali su milionsku investiciju u streljanu evropskog tipa. Nisu se izgleda poklopile kockice oko visine „projekta“…
Dok „Kapija Bora“ i dalje propada, vlast je prodala stadion nekadašnjeg FK „Rudar“ i okolno zemljište. Radi izgradnje šoping centra. Srušiće i pojedine objekte u okviru sportskog kompleksa zbog izgradnje akva parka. Biće to još jedan namet za Borane.
Koliko je vlast odnarođena i poslušnička pokazuje i to da nastavljaju sa obmanama oko preseljenja Borana iz ugroženih sela u mesto Trujkanov potok. Ne zna se tačna sudbina Slatine, Bučja, delova Metovnice, Brestovca, Donje Bele Reke, ali je vlast izjavila da će po planu rudarenja Zijin (ne zna se ko ga je doneo i kada) na mestu gde je Oštrelj – iznići jalovište?! Šta će biti sa Brezonikom, Severom? Nisu ni započeli „preseljenje“ Krivelja, a već stvaraju nove Krivelje.
Na kraju, šta će biti sa Borom? Žalosno je što mnogi u glas ćute a vide ovu katastrofu!
Pitanje je gde će se svi ugroženi preseliti kada je 90 odsto teritorije grada Bora obuhvaćeno izdatim dozvolama za istražne ili eksploatacione radove. Najviše stranim firmama.
Mi tvrdimo da Bor ima vlast koja je, poput svog predsednika, izdala svoje građane!
Članak NS Bor: SVE JE GORE, SAMO SU OBEĆANJA ISTA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.