Međunarodna manifestacija NEKA ŽIVI NAŠE SELO

Izvor: Aleksinac.net, 16.Avg.2023, 01:06

Međunarodna manifestacija "NEKA ŽIVI NAŠE SELO"

Kud "Bukovik" osvojio prvu nagradu u kategoriji izvorni foklor na Međunarodnoj manifestaciji "NEKA ŽIVI NAŠE SELO" u Svrljigu.

Na održanoj Međunarodnoj manifestaciji "NEKA ŽIVI NAŠE SELO" u Svrljigu koja se održava pod potkroviteljstvom Ministarstva bez portfelja za razvoj i brigu o selu nastupila su kulturno umetnička društva: "Moravac" iz Vidova , "Moravac" iz Duboke , "Lapovo " iz Lapova , "Goce Delčev " iz Makedonije , "Sveta Ivanović" iz Huma , "Beloinje" >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Iz Svrljiga i "Bukovik " iz Mozgova.

Kud " Bukovik " se može pohvaluti osvojenom prvom nagradom u kategoriji izvorni folklor , a posebno se može izdvojiti nastup Milene Janošević članice ovog KUDA koja je proglašena za najboljeg voklanog solistu. Milena se pretstavila pesmom Lepa Mare i bugare zađe.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.