Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali i Brnabić o radu lokalne samouprave i edukaciji pripadnika Komunalne policije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i razovarali su danas o mogućnostima za unapređenje rada lokalne samouprave i o edukaciji pripadnika Komunalne policije.

Mali i Brnabićeva su razgovarali o nacrtu Zakona o glavnom gradu kao i o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, saopšteno je posle sastanka.

Gradonačelnik i ministarka razgovarali su i o obukama za komunalne policajce koje će sprovoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi dodatnom edukacijom Komunalna policija na najbolji način bila na usluzi građanima.

"Posebnu pažnju posvetićemo obukama za komunalne policajce, kako bi ova važna služba dodatnom edukacijom postala integralni deo zajednice na usluzi svim građanima", izjavila je Brnabićeva, saopštila je gradska uprava.

Ona je dodala i da je izuzetno zainteresovana za saradnju s Gradom Beogradom po svim pitanjima od interesa za lokalnu samoupravu, navodi se u saopštenju.

Mali je rekao da je cilj gradske vlasti da lokalna samouprava funkcioniše efikasno, naglasivši značaj saradnje s Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave na zakonskiam rešenjima.

"Želimo da unapredimo rad lokalne samouprave novim zakonom o glavnom gradu, kako bismo sugrađanima ponudili najbolje usluge", rekao je gradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, važno je da lokalna samouprava podigne kvalitet usluga, ali da se sa druge strane ponaša racionalno i odgovorno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Izveštavanje: Brnabić sa čelnicima opština

Izvor: B92, 20.Sep.2016, 11:12

Beograd -- Na sednici Predsedništva SKGO ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić razgovaraće sa gradonačelnicima i predsednicima opština...Sednica će biti održana u sredu, 21. septembra 2016. godine, u prostorijama SKGO, a razgovaraće o najvažnijim temama koje se tiču lokalne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.