Lopovi u uniformama JKP 3. Oktobr ukrali izmenjivač od 300kg

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Nov.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi u uniformama JKP 3. Oktobr ukrali izmenjivač od 300kg

Samo nekoliko dana od kako su iz podstanice za grejanje, u zgradi u starom centru grada, usred dana, isečene i ukradene bakarne cevi, teške oko 300 kilograma, policija je rekonstruisala kompletnu “operaciju”, koju su, kako je ustanovljeno, obavili lopovi obučeni u radna odela lokalnog JKP “3. oktobar”, zaduženog za održavanje čistoće!
- Nekoliko ljudi, koji su bili obučeni u radna odela JKP “3. oktobar”, inače zaduženog za održavanje čistoće u gradu, došlo je do zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << na Trgu oslobođenja br. 4, u kojoj je smeštena filijala Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), te otključali vrata rezervne podstanice, koja nije bila u funkciji. Portiru RZZO, koji ih je pitao šta to rade, objasnili su kako moraju da obave određene popravke, a onda ih je on zamolio da ne koriste previše brener, da dim ne bi aktivirao protivpožarni alarm u filijali - saznaju "Novosti".
Lopovi su, potom, isekli cevaste izmenjivače toplote - teške oko 300 kilograma - i utovarili ih u kamion, a onda uredno zaključali ulazna vrata podstanice, pa se mirno odvezli sa Trga...
SUMNJA
POSTOJI mogućnost da su naši radnici učestvovali u krađi izmenjivača iz podstanice u centru grada, ali ja u to ne verujem, tim pre što danas svako može da odštampa bilo koji znak na svom radnom odelu, pa sam gotovo siguran da su lopovi zloupotrebili logotip naše firme - kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP “3. oktobar”.
S obzirom na to da su očigledno dobro znali koja podstanica nije u funkciji, te nisu ni zalazili u susednu, onu radnu, u kojoj je temperatura previše visoka za sečenje i krađu bakra, Živorad Petrović, direktor JKP “Toplana”, ne isključuje mogućnost da su radnici tog preduzeća učestvovali u ovom lopovluku, ali insistira da to treba da utvrde istražni organi.
- Ukoliko se dokaže da su kradljivci iz naših redova, svi će momentalno dobiti otkaze i snosiće sve ostale posledice, predviđene zakonom. Uostalom, nedavno je i iz samog pogona JKP “Toplana”, koji se nalazi u fabričkom krugu RTB Bor, ukraden veoma vredan kabl, a sedmorica radnika koji su tada bili u smeni dobili su opomene pred otkaz ugovora o radu - naglasio je Petrović, podsećajući da je, ne tako davno, iz zgrade u kojoj je nekada bila smeštena direkcija Rudnika bakra nestala kompeltna podstanica, teška oko pola tone, zbog čega su okolni stambeni objekti bili ostali bez grejanja.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.