Kulminacija problema u Stomatološkoj službi

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Mar.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulminacija problema u Stomatološkoj službi

Problem s viškom broja zaposlenih u Stomatološkoj službi Doma zdravlja Pančevo, koji traje od 2006. godine, kulminirao je prošlog meseca. Zbog naplate izvršnih presuda na ime tužbi koje su takozvani neugovoreni radnici podigli protiv Doma zdravlja zbog neisplaćenih zarada, s računa te zdravstvene ustanove prinudno je skinuto oko dvanaest miliona dinara, te je račun od 5. februara blokiran. Kako je za naš list objasnio doktor Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja, ta ustanova je izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << nekoliko sporova, a neki od njih datiraju od 2010, 2011. i 2012. godine.

– To su isplate po parničnom postupku. Zaposleni su tada tužili našu ustanovu jer nisu primali platu koja im je pripadala, već su dobijali minimalac. Taj spor smo izgubili početkom godine i dug s troškovima za advokata i sudskim troškovima iznosi oko osam miliona. U isto vreme izgubili smo i spor s neugovorenim radnicima, koji su nas tužili zbog neisplaćenih zarada od avgusta 2014. godine. Njihove plate se sada prinudno skidaju s računa Doma zdravlja čim neka uplata „legne” – objasnio je Ovuka.

Usled blokade računa zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi prošlog meseca nisu dobili akontaciju, a cela zarada uplaćena im je ove nedelje, nakon što je uz saglasnost Vlade otvoren podračun na koji će Republički fond za zdravstveno osiguranje uplaćivati plate, prevoz, bolovanje i jubilarne nagrade.

I. P.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.