Kragujevačnin osvojio Materhorn

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Okt.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevačnin osvojio Materhorn

Za Živorada Mitića, alpinistu iz Kragujevca koji je u julu mesecu ove godine osvojio Materhorn, vrh u Alpima na granici između Italije i Švajcarske, danas je organizovan prijem. Predstavnici Planinarsko - ekološkog kluba “Gora“ za svog člana uz podršku grada Kragujevca organizovali su prijem u zgradi Gradske uprave, a u ime grada, Mitića je pozdravio Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac podržava pojedince koji u sportu beleže zapažene rezultate ali podržava i programe sportskih društava jer i pored toga što svojim aktivnostima promovišu rekreaciju i zdrav stil života, planinarska društva rade i jedan veoma veliki i odgovoran posao uređivanja i održavanja staza kojima pešače, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nikola Urošević.

Čestitajući Živoradu Mišiću na uspehu i osvojenom vrhu Materhorn, Urošević je istakao da je za jedan takav poduhvat potrebno mnogo priprema psihičkih i fizičkih ali i jaka volja i istrajnost.

Prema rečima kragujevačkog sportiste osvajanje jednog od najtežih vrhova predstavljalo je za njega veliki izazov iako je, kako kaže, kratko u alpinizmu.

Fantastičan osećaj, teško je opisati to rečima a kamoli se popeti gore. Materhorn na nadmorskoj visini od 4 478 metara jedan je od najtežih evropskih planinskih vrhova i nije lako bilo osvojiti ga, ne zbog visine već pristupačnosti, ali kad postoji volja sve se može. Pripreme su temeljne i, čini mi se, psihičke su mnogo važnije, naročito za vrh kao što je Materhorn gde svaki pogrešan korak može da vas košta života, kaže Mitić. Osim planinarenja Mitić se bavi i biciklizmom. Za vrh Materhon kaže da mu je bio najveći izazov i da ostvario svoj san.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Studenti iz Banja Luke u poseti Nišu

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2017

NIŠ..U holu Gradske kuće  danas je priređen prijem za studente iz Banjaluke koji su u poseti niškom Filozofskom fakultetu. Njih je primio i u ime grada pozdravio zamenik gradonačelnika Miloš Banđur...“ Grad Niš I grad Banjaluka su dva bitna regionalna centra , dve temeljne tačke , neka vrsta...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.