Kovinski srednjoškolci osvojili sva tri prva mesta na Stihoviziji u Pančevu

Izvor: KovinEkspres.rs, 20.Nov.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovinski srednjoškolci osvojili sva tri prva mesta na Stihoviziji u Pančevu

Takmičenje u recitovanju poezije na stranim jezicima Stihovizija održano je u Gradskoj biblioteci u Pančevu i to polufinale u subotu, 15. novembra, a finalno veče 18.novembra. Bilo je prijavljeno 120-oro učesnika učenika srednjih škola sa teritorije opština Pančevo, Kovin i Alibunar.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha našeg Aleksandra Popovića ove godine se prijavilo puno učenika naše Gimnazije i ekonomske škole “Branko Radičević“, tačnije njih 21.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << engleskom jeziku poeziju su govorili: Sarmeš Nikola Io, Stevanović Aleksandar IIPa, Đokić Aleksija IIId, Ilić Ksenija IIId, Dragaš Olga IIIo, Kurdulija Tamara IIIo, Udovičić Marijana IIIo, Drobnjak Bojana IIIe, Nikodijević Igor IIIf, Mikić Anita IIIf, Popović Aleksandar Ivo, Ranković Milica Ivd, Korodi Zoltan IVe, Mijailović Katarina Ive i Domokoš Lidija IV e. Na francuskom jeziku Adamov Stefan IIId i na nemačkom jeziku Ignjatović Andjela Iio.

U ogromnoj konkurenciji u finale se plasiralo 20-oro najboljih među kojima su se našli i naših 5-oro: Ranković Milica, Stevanović Aleksandar, Popović Aleksandar, Drobnjak Bojana i Adamov Stefan.

I nakon dogovora stručnog žirija koji su činili profesori stranih jezika izabrani su najbolji među najboljima, a mi s ponosom saopštavamo da su Kovinci osvojili sva tri prva mesta i da su naši đaci pobednici.

Sjajni Aleksandar Popović je prvi i ponovio je prošlogodišnji uspeh ostavivši žiri i publiku bez daha svojim nastupom i pesmom „Static Electricity“ Nila Hilborna.

Milica Rankovič je šarmirala žiri scenskim nastupom i talentom za recitovanje i glumu sa „40 Love Letters“ i osvojila odlično treće mesto, dok je drugo mesto osvojila Tamara Đuračić, učenica Srednje stručne škole „Vasa Pelagić .

Pobednici su dobili počasne diplome i vredne poklone.

Naše predstavnike su odlično pripremile i vodile profesorke stranih jezika Marija Lukač, Melina Dosković, Ivana Bobić, Maria Bančov i Milica Pokrajac, a mi i njima i đacima čestitamo uz iščekivanje novog kruga šeste Stihovizije u Smederevu.

Brankica Stojković,

PR Gimnazije i ekonomske škole “Branko Radičević” Kovin

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.