Košarkaši “Radničkog” šampioni

Izvor: KovinEkspres.rs, 27.Apr.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši “Radničkog” šampioni

Košarkaši Radničkog osvojili su titulu prvaka 2. MRL Sever/Jug pobedom u poslednjem kolu protiv ekipe Nove Pazove rezultatom 84:78 (26:22, 14:13, 26:23, 18:20) i tako ostvarili plasman u Prvu srpsku ligu.

U fenomenalnom ambijentu ispunjene Hale sportova u Kovinu pred oko 350 gledalaca, Dobrovoljci su ušli nervozno u meč uz dosta promašenih zicera i otvorenih šuteva.

Takođe, od starta je bilo jasno da je protivnik izuzetno dobra i iskusna ekipa koja je u Kovin došla >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << da se nadigrava i pokuša da odnese pobedu.

I pored nervoznog starta, košarkaši Radničkog uspeli su da već u prvoj četvrtini naprave prednost najviše zahvaljući kapitenu Zafiroviću koji je odigrao najbolji meč u sezoni i nosio ekipu do pobede.

Pored njega odličnu igru prikazao je i Predrag Grujević.

Prednost koja je napravljena već na početku bila je održavana tokom cele utakmice da bi u poslednjoj četvrtini u jednom momentu iznosila i maksimalnih 13 poena (73:60).

Po završetku utakmice, usledilo je slavlje igrača na terenu zajedno sa publikom koja je ostala na svojim mestima.

Naredne subote, 2. aprila, u 17.00 časova Dobrovoljci završavaju sezonu revijalnom utakmicom u kojoj se sastaju prvak lige i reprezentacija lige.

Košarkaški klub Radnički ovu pobedu i plasman u Prvu srpsku ligu posvećuje svom velikom prijatelju i dugogodišnjem igraču Goranu Mijatu koji je na veliku žalost, preminuo prošle nedelje posle teške bolesti.

Sastav i strelci: Manić, Dosković 6, Simić 8, Papić, Zafirović 16, P. Grujević 20, Zelenović 7, Milošev 8, N. Grujević 5, Sarmeš, Vujković 4, Nikolić 10

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.