Konkurs za javne radove

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Mar.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za javne radove

Na šestoj sednici Gradskog saveta za zapošljavanje danas održanoj u zgradi Gradske uprave, članovi saveta su nakon usvojenih dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice razmatrali i usvojili predloge dva projekta za javne radove kojima će lokalna samouprava aplicirati po konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pred članovima saveta na sednici našla su se dva predloga projekta za sprovođenje javnih radova u 2016. godini sa ciljem održavanja i obnavljanja javne infrastrukture. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Predloge projekta predstavila je Nataša Pešić Radosavljević, načelnica Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, istučući da se lokalna samouprava i resorna gradska uprava zbog pozitivnih iskustava u realizaciji javnih radova iz prethodnog perioda, ponovo opredelila za isti cilj.

Projektima su obuhvaćena i lica sa invaliditetom. Projekti u trajanju od četiri meseca uključuju ukupno 49 lica od kojih je sedam sa invaliditetom. Mesečna nadoknada bez obzira na stručnu spremu je 18 hiljada dinara uz dodatnu cenu prevoza i utvrđena je u skladu sa zakonom i Nacionalnim akcionim planom za zapošljavanje. Prema predlogu, vrednosti projekata za javne radove su 5.422.013,52 dinara za nezaposlena lica, odnosno 900.668,92 dinara za lica sa invaliditetom.

S obzirom na to da su odobrene kvote i finansijska sredstva za ostala nezaposlena lica za čitavu Šumadiju oko 100 lica a za invalidna lica oko 190, preporuka Nacionalne službe za zapošljavanje je prekomponovanje javnih radova koji će uključivati veći broj angažovanih lica sa invaliditetom. Konkurs Nacionalne službe za zapošljavanje završava se u petak, 18. marta.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.