Koncert posvećen Bobani Momčilović Veličković: BEOGRADSKI KAMERNI ORKESTAR I MILOŠ PETROVIĆ

Izvor: TimockeVesti.net, 21.Okt.2023, 04:36

Koncert posvećen Bobani Momčilović Veličković: BEOGRADSKI KAMERNI ORKESTAR I MILOŠ PETROVIĆ

Bor, 21. oktobar – U petak, 27. oktobra 2023. u sali Muzičke škole sa početkom u 19 sati Boranima će se predstaviti Beogradski kamerni orkestar i violinista Miloš Petrović. Ovaj sjajni sastav, ponosno i sa dubokim poštovanjem, celovečernji koncert posvećuje Bobani Momčilović Veličković, nekadašnjoj reprezentativki Srbije u streljaštvu.
Beogradski kamerni orkestar je osnovan 2021. godine od strane rukovodioca i koncertmajstora Miljane Popović Materni. Pod vođstvom dirigenta >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i umetničkog rukovodioca Danijela Gajsa, i uz stalno gostujućeg koncertmajstora i solistu Stanka Madića, orkestar je brzo stekao svetsko priznanje i ugled.
Orkestar je ostvario značajne umetničke saradnje, uključujući nastupe sa svetski poznatim solistima kao što su Camilla Nyllund, sir Peter Rose, Juan Diego Flores, Albrecht Mayer, Daniel Hope, Arthur Horing i drugi.
Čast da orkestar nastupa dve godine zaredom na internacionalnom festivalu u Briksenu (Italija) kao i Božićnim koncertima „Zimska priča“ u Hamburgu u jednoj od najprestižnijih sali sveta – Elbphilharmonie, svedoče o visokom nivou muzičkog izvođaštva i umetničke izražajnosti orkestra.
Beogradski kamerni orkestar je od decembra 2022. godine rezidentni orkestar Kolarčeve zadužbine u Beogradu, naše najeminentnije sale u Srbiji, što dodatno potvrđuje njihovu ulogu u obogaćivanju muzičke scene Srbije i šire.
Organizatori koncerta su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ i OMŠ „Miodrag Vasiljević“ Bor.
Članak Koncert posvećen Bobani Momčilović Veličković: BEOGRADSKI KAMERNI ORKESTAR I MILOŠ PETROVIĆ se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.