Izvor: Soko-zabava.info, 29.Jul.2020, 16:14

Koji građevinski alat bi svaki majstor trebao da ima u svojoj garaži?

Kada muška strast ka popravkama, preuređenju i gradnji vođena entuzijazmom bude pretvorena u profesiju onda je zaista teško biti cenjen građevinski majstor bez adekvatnog alata.

Danas, izvođenje građevinskih radova pravi je rudnik zlata jer je potražnja za ovim uslugama velika. Gotovo u svakoj kući da je potrebna neka popravka, a izgradnja poslovnih ili stambenih jedinica veoma je učestala. Kao privatni majstor ili pak saradnik određene građevinske firme, muškarac mora posedovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << kvalitetan električni alat.

Bilo da je u pitanju amatersko bavljenje građevinom ili profesija, kvalitetan građevinski alat ima veću produktivnost jer može raditi nekoliko sati bez prekida i biti izdržljiviji, dok onaj nižeg ranga i cene ima ograničene mogućnosti tokom rada. Jeftin električni alat male je snage i sklon je čestim kvarovima. Nasuprot tome, profesionalni alat velike je snage i dodatnih pogodnosti poput prigušivača vibracije, usisivača prašine i tako dalje. Onda kada izgradnja ili renoviranje kuće zahteva puno vremena, bez profesionalnih testera, bušilice, brusilice i drugih električnih alata nije moguće funkcionisati.

Biti vlasnik kvalitetnih alata za najrazličitije materijale, počev od cigle, drveta, betona pa do metala, zaista može biti moćan osećaj. Univerzalni alati za većinu domaćinstava jesu klješta, ključevi, čekići, macole, lemilice i drugi slični ručni alati. No, građevinski profesionalci svesni su toga da bez električnih alata koji su znatno funkcionalniji ne mogu obavljati sve vrste radova. U okviru mnoštva građevinskih radova najčešće se upotrebljavaju fenovi za vreli vazduh, kompresori, električne testere, kombinovani električni čekići, čekići za razbijanje, udarni odvijači, glodalice, hameri, polirke, bušilice, ugaone i kružne brusilice. Ukoliko ste usko povezani sa građevinskim radovima onda će vam svaki od ovih alata biti prekopotreban, a evo i zašto:

Fen za vreo vazduh možete koristiti za sušenje zidova, uklanjanje zastarele boje, lemljenje cevi, popravke u kupatilu i za mnoge druge namene. Električni odvijač će vas postedeti gubitka snage, uvrtanja i odvrtanja elemenata pa željenu policu možete postaviti za samo nekoliko sekundi. Kompresor će vam omogućiti ravnomerno prskanje boje na različite površine. Kombinovani električni čekići probijaće rupe i demontirati površine. Električne testere će bezbedno seći razne materijale, dok će hameri sa svojom izrazitom snagom drobiti podloge i konstrukcije. Bez ikakve sumnje, građevinski radovi bez električnih alata su nezamislivi. Za izvođenje bilo kakvih popravki pored odabira kvalitetnog alata, svaki majstor treba biti upućen i u pravilno skladištenje i održavanje alata kako bi njegov upotrebni život bio produžen.

Veoma je bitno da električni alati budu skladišteni u suvom okruženju kako se vlaga ne bi mogla taložiti. Pojedini alati poseduju baterije koje ne smeju biti na niskim temperaturama. Skladištiti ih u plastične kutije smanjiće se mogućnost za kondenzacijom tokom zimskog perioda. Za svaki građevinski alat potrebno je periodično održavanje bez obzira koliko je dobro skladišten kako bi se izbegle opasne situacije tokom rada, a održavati je potrebno ležajeve, kabal, motor, prekidač, sečivo, četke, ventilator… Skf ležajevi za električne alate kao vodeći u građevinskoj industriji obezbediće smanjenje vibracije a samim tim i pojavu pukotina na alatu. Pored toga, Skf ležajevi alat će činiti moćnijim i smanjiti opasnost od nezgode. Radovi gotovo uvek uključuju električnu energiju, visinu i nepristupačna mesta, pa je veoma bitno radi lične bezbednosti da alat bude u dobrom stanju. Profesionalni igličasti, valjkasti ili kuglični Skf ležajevi zadovoljiće potrebe svakog građevinskog majstora poboljšavajući produktivnost.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.