Knjaževac: „ARHITEKTURA I CRTEŽ“ ALEKSANDRA RADOJEVIĆA

Izvor: TimockeVesti.net, 19.Mar.2024, 07:02

Knjaževac: „ARHITEKTURA I CRTEŽ“ ALEKSANDRA RADOJEVIĆA

Knjaževac, 19. mart –  U četvrtak, 21. marta, u galeriji Zavičajnog muzeja u Knjaževcu biće otvorena izložba „Arhitektura i crtež“. prof. arh. Aleksandra Radojevića, jednog od naših najznačajnijih arhitekata i profesora arhitekture koji će sa prisutnima podeliti svoja iskustva u ovoj oblasti i govoriti u svom životu u Knjaževcu u vreme okupacije, u kući Sibinovića u kojoj se danas nalazi Zavičajni muzej Knjaževac, a koja je kako on kaže u velikoj meri uticala na njegovo profesionalno opredeljenje.
O arhitektonskom opusu profesora Radojevića, na otvaranju izložbe govoriće akademik Sokol Sokolović, njegov nekadašnji učenik i kolega, arhitekta Srđan Gavrilović, autor monografije o profesoru Aleksandru Radojeviću...

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.