Kladovo: PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT IZA GVOZDENIH VRATA“ SVETOZARA TOZE DIMITRIJEVIĆA

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Avg.2023, 05:26

Kladovo: PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT IZA GVOZDENIH VRATA“ SVETOZARA TOZE DIMITRIJEVIĆA

Kladovo, 8. avgust – Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo organizuje promociju knjige „Život iza gvozdenih vrata“ profesora srpskog jezika i književnosti Svetozara Toze Dimitrijevića iz Kladova.
Nedelja, 13. avgust 2023. u 19:30 časova na letnjoj pozornici Biblioteke  u Kladovu.
Svetozar Dimitrijević je rođen 1934. a primenuo je 2017. godine u Kladovu. Učiteljsku školu pohađao je u Negotinu a završio je u Novom Pazaru. Višu pedagošku školu, odsek za srpski jezik >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i književnost završio je u Nišu. Filozofski fakultet, odsek za jugoslevensku književnost završio je u Skoplju.
Radio je kao učitelj u Velikoj i Maloj Vrbici i u Novom Sipu a zatim kao nastavnik u Tekiji i u Kladovu.Istovremeno službovao je kao rukovodilac stručnog i opšteg obrazovanja u Radničkom univerzitetu u Kladovu.
Najveći broj godina, do penzije, radio je u kladovskoj Gimnaziji i Tehničkoj školi kao profesor srpskohrvatskog jezika. Obrazovao je i izveo na životni put više hiljada učenika.
Za života započeo je pisanje istorije jedne ljubavi ili novelu o svom rodnom gradu Kladovu.
Želja mu je bila da na neki način zabeleži život u maloj varošici na obali Dunava i na taj način oduži dug prema svojim bližnjima, sredini i brojnim čitaocima.
Članak Kladovo: PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT IZA GVOZDENIH VRATA“ SVETOZARA TOZE DIMITRIJEVIĆA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.