Izvor: Soko-zabava.info, 30.Apr.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapsule za kafu – unapređena svakodnevnica

Sve brže i intenzivnije živimo – nameću se brojne poslovne obaveze, a u nedostatku vremena pronalazimo jednostavnije načine za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Tradicija ispijanja kafe, kao jedna svetska praksa i navika, datira još od davnina. Uvek nam dođe kao odličan predah na poslu i kod kuće.

Savremen, ubrzan i urban način života, doveo je do razvoja različitih inovacija koje će da nam olakšaju mnoge aspekte. Jedan od njih su upravo kapsule za aparate za kafu, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << daju odlične ukuse, uz jednostavnu i brzu pripremu, bez angažovanja našeg vremena.

Kapsule za aparate se razlikuju prema vrstama, ukusima i naravno proizvođačima. Tu su nepsresso kapsule, epsresso, inspreso i druge. Dobro su poznate svima nepsresso kapsule, koje imaju veliku ponudu najpopularnijih ukusa. Imaju oko 20 stalnih kapsula, i još oko 10 onih koje menjaju i inoviraju.

Nepsresso kapsule za kafu kombinuju zrna kafe iz najudaljenijih područja sveta, dobijajući nove, neobične, ali odlične ukuse. Dobro su poznate kapsule za blažu, epsresso kafu, koja se služi u šoljama srednje veličine. Tu su i kapsule za aparate koje daju popularnu intenso kafu, znatno jačeg i snažnijeg ukusa, pa se pripremaju u što manjim šoljama. U znatno većim šoljama, služi se kafa lungo, iz kapsule za aparate koje kombinuju četiri različita zrna, sa aromama i dodacima, za srednje jak ukus.

Kapsule mogu biti pogodne za epsresso, makijato, kapućino i mnogo drugih različitih tipova kafa, koji se dalje raščlanjavaju prema ukusima i karakteristikama. U vezi sa tim, espresso kafa na primer, može biti “kratka”, “dupla” ili “produžena”. Mnogo je i drugih vrsta, prema načinu zaslađivanja, razblaživanja i slično.

Decaffeniato čini grupu, koja je deo nepsresso kapsule, prošle su proces dekofeinizacije, pa daju čist, intenzivan ukus, uz izbor arome. Kapsule se razlikuju i prema vrstama kafa koje spremaju, u smislu da su prilagođene za klasičnu, domaću, ili „tursku“ kafu, zatim za kapućino, makijato ili još neke svetski poznate vrste. Ubacivanjem kapsule za aparate podešava se i nivo pene, slatkoće ili gorčine ukusa.

Takođe, mnoge nepsresso kapsule su razvrstane tako da donose ukus domincacije određenih područja, kao što su: Indija, Etiopija, Brazil, Indonezija i slično, sa akcentom na tradicionalne ukuse svetskih destinacija. U pogledu samog pakovanja, kapsule za aparate mogu biti plastične ili aluminijumske.

Mnogo je različitih ukusa koje daju kapsule za aparate. Popularne nepsresso kapsule, kao odlična i popularna kategorija, nude mnogo raznolikih ukusa: od blagih, preko kafa srednje jačine, do intenzivnih, jakih i neobičnih aroma. Razlikuju se i kremastije strukture, guste, ili one klasične, ređe.

Dominacija jednog ukusa daje osećaj za pojedine kafe kao da pijete crnu ili belu toplu čokoladu, tu je i penasti kapućino, kakao i karamel ukusi, ali i tradicionalni ukus crne kafe. Inovacije se stavljaju na kombinovanju ukusa kafe iz Brazila, Indije, Etiopije, Kube i drugih područja.

U šoljici kafe možete osetiti čari Brazila, područja u kome je kvalitet za kafu imperativ. Zrna se kombinuju sa više destinacija, pružajući ukuse u kojima svako može pronaći omiljeni. Takođe, danas je sve više organskih kafa, napravljenih od velikog broja prirodnih zrna ili mlevene kafe, uz arome iz prirode. Nepsresso kapsule na primer, imaju nekoliko grupa, odnosno linija proizvoda, u okviru kojih se nalaze varijateti ukusa. Kapsule za aparate su obavezno obeležene oznakom linije, vrste kafe, jačine ukusa i arome.

Na taj način možete upravo sami izabrati vrstu kafe, jačinu i aromu, prema vašim preferencijama. Arome su toliko raznolike, da jedna grupa kapsula može imati i više od 10 varijateta jačine i ukusa.

Kapsule za aparate su unapređen način pripremanja brze kafe, a bez uštede na kvalitetu. Njihova cena je vrlo pristupačna, što govori da još jednostavnije, i uz uštede, možete pripremati omiljene ukuse. Na taj način ćete doneti čari dalekih zemalja, svetskih prestonica dobre kafe u svoj dom, ili kancelariju.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.