Izvor: Soko-zabava.info, 30.Nov.2021, 20:50

Kakve keramičke pločice biramo u 2022?

Keramičke pločice odavno više nisu rezervisane samo za kupatilo – u poslednje vreme su sve češće i u kuhinjama i to ne samo na određenom delu zida, na tersama i svim drugim delovima naših domova koje želimo da učinimo ekstremno lakim za održavanje.

Da, najveći adut kojim se keramičke pločice mogu pohvaliti jeste lako održavanje i čišćenje, a uvek uglađen i elegantan izgled bez obzira na prostoriju u kojoj se nalaze. Upravo zato, nemojte razmišljati više – gde god >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << možete, implementirajte keramičke pločice!

A, dok pravite planove, u nastavku otkrijte koji su to glavni trendovi u svetu keramike koji nas očekuju u toku naredne godine.

Keramičke pločice takođe su podlegle trendu povratka prirodi što znači da ih možete pronaći u najrazličitijim varijantama – drvo i kamen su najčešći motivi, ali postoje i one u duhu zelenila, sa motivima različitog lišća. Ukombinovane čak i sve zajedno, ovakve keramičke pločice uneće posebnu, svežu i prijatnu atmosferu u vaš dom, bez obzira na prostoriju. Kamen će se, recimo, odlično uklopiti u kupatilo, pa i kuhinju, dok će drvo na pravi način zameniti teško održive podove u dnevnoj sobi, trpezariji i drugim sličnim prostorijama.

Mermer definitivno nikada neće izaći iz mode, naročito ako su u pitanju keramičke pločice za kupatilo. Na vama je samo da odaberete koju nijansu mermera želite, a u skladu sa tim možete isplanirati i druge detalje koje ćete želeti da uklopite kako biste kreirali savršen prostor. Teraco je takođe popularan u poslednje vreme, a svojim zanimljivim dizajnom savršeno će se uklopiti u kuhinje ili hodnike. Ovde je važno naglasiti da pažljivo birate i kombinujete keramičke pločice – ukoliko su podne upadljive i efektne, neka zidne budu svedenije i jednostavnije i obrnuto.

Kupci se još uvek nisu usaglasili oko toga koje keramičke pločice je lakše održavati i koje lepše izgledaju, mat ili sjajne, ali ako je sudeći prema trendovima, mat će ipak odneti pobedu. Naravno, to da li će keramičke pločice izgledati lepo u jednoj ili drugoj varijanti zavisi i od boje – na primer, crne mat pločice izgledaju toliko dobro da nam se ponekad dešava da poželimo da celu kuću obložimo njima!

Veličina keramičkih pločica bitna je koliko i sam dizajn. Vreme je da zaboravimo na zlatnu sredinu jer ćemo u narednoj godini ili birati ekstra velike keramičke pločice ili pak najsitnije moguće koje će se slagati poput mozaika. Šta vam se više dopada – odluka je koju morate sami da donesete, ali bitno je da imate i te kako dobar izbor.

S obzirom na to da nam je cilj da pomerimo granice i isprobamo nešto novo, ovu nameru možemo ostvariti i odabirom pločica koje ne izgledaju nimalo očekivano – to možete postići njihovim dizajnom (recimo, boho keramičke pločice) ali i njihovim oblikom. Dakle, pored formata bitan je i oblik, a oni geometrijski, recimo šestougao, jedan je od favorita. Sve ukazuje na to da je originalnost i kreativnost ključna u uređenju celokupnog doma.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.