Izvor: Soko-zabava.info, 23.Okt.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ukrasiti prostor za dečiji rođendan?

Proslava dečijih rođendana danas zahteva posebnu pripremu. Mališani najčešće žele da rođendan proslave u igraonici, a od broja gostiju zavidi koja rođendaonica dolazi u obzir.

Takođe, mnogo je lakše organizovati rođendan u letnjem periodu ili tokom proleća, jer uvek možete da izaberete rođendaonicu koja ima dvorište ili baštu.

Ako želite da organzujete rođendan napolju, onda su dečije igraonice sa dvorište odlično rešenje. Deci je najvažnije da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << dovoljno prostora za trčanje, igranje i zabavu, a roditejima da mogu stalno da motre na mališane, stoga izaberite igraonicu koja ima poseban deo napolju za roditelje.

Kada ste odabrali prostor, vreme je da se pozabavite ukrašavanjem eksterijera Ili enterijera, ukoliko se rođendan slavi unutra. Dekoracija nikako ne sme da prođe bez balona, pa ih zato nabavite u dovoljnoj količini. Boja balona zavisiće od toga da li je rođendan tematski, a ako u okviru igraonice postoje osobe zadužene za dekoraciju, onda ukrašavnje prepustite stručnjacima. Neophodno je samo da se izjasnite kakvu tačnu dekoraciju želite i neka drugi posao obave umesto vas.

Drugi način za ukrašavanje enterijera, pa i eksterijera jeste cvetna dekoracija. Cvetni aranžamni ili vaze sa cvećem pripremaju se tako da ne zauzimaju mnogo prostora na stolu, a najčešće svaki sto ima manji aranžman sa cvećem. Posebno se pažljivo priprema cvetna dekoracija za slatki sto kako bi imalo dovoljno prostora i za posluženje.

Ako biste malo da doprinesete ukrašavanju, onda osmislite neku originalniju dekoraciju, a uvek dobro dođu lampioni, zastavice, ukrasi od kartona i ukrasne trake koje mogu da budu postavljene i unutar igraonice, ali i u dvorištu ukoliko je proslava dečijih rođendana na otvorenom. Dopustite mašti na volju ili prepustite stručnjacima i napravite svojim mališanima  nezaboravne proslave dečijih rođendana. Izaberite kako vam je najlakše.

Ako se rođendan slavi na otvorenom, onda je posebno interesantno kako će se posluženje servirati. Najbolje rešenje jeste švedski sto zahvaljujući kojem ketering dobija i dekorativnu funkciju. Prvo izaberite kakav ketering želite, da li će slane đakonije sadržati pecivo ili roštilj i kakve slane zalogajčiće hoćete. Prema broju gostiju trebalo bi da odredite i količinu hrane, a sam ketering se najčešće poslužuje na ovalima, a može se pripremiti i po vrsti i bojama kako bi dekorativni efekat bio jači.

Ako igraonice imaju dogvor sa nekim radionicama koje pripremaju ketering, onda se dogovorite sa njima i prepustite im da aranžiraju slani sto. Profesionalci će pripremiti dekoraciju koja će vas sigurno ostaviti bez teksta samo ih detaljno uputite šta tačno želite.

Proslave dečijih rođendana ne mogu nikako da prođu bez rođendanske torte. Slatko posluženje sve više decu oduševljava pogotovu što se danas u ponudi mogu naći i dodatne slatke đakonije kao što su mafini, medenjaci, čokoladice sa porukama ili gumene bombone. Dovoljno je da izaberete nekoliko vrsta slatkiša, pa čak i dve vrste su dovoljne kako bi slatka dekoracija i posluženje izgledalo kao pravo remek delo.

Ako je slatki sto tematski, on se često usklađuje sa tortom, a oblik torte se naješće bira prema detetovom omiljenom crtanom junaku.

Svečani slatki i slani stolovi posebnu notu dobijaju u zelenom okruženju, zato uživajte!

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.