Kako ublažiti štetnost pržene hrane

Izvor: BackaPalankaInfo.com, 19.Apr.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ublažiti štetnost pržene hrane

Prženi i pečeni krompir i ostalo krtolasto povrće, kao i čips, grickalice, tost, kolači, keksi, žitarice za doručak i kafa, je hrana koja sadrži najveću količinu akrilamida, hemijskog sastava za koji kažu da može da poveća rizik od razvoja raka. O potencijalno karcinogenom delovanju akrilamida na ljudsko zdravlje počelo je da se priča 2002. godine, …

Nastavak na BackaPalankaInfo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BackaPalankaInfo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BackaPalankaInfo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.