Izvor: Soko-zabava.info, 16.Jan.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako odabrati keramičke pločice za kupatilo

Keramičke pločice za kupatilo su neizostavni deo ovog prostora u domovima, poslovnim objektima i mnogim drugim mestima. Dominacija keramike kao materijala za proizvodnju kvalitetnih pločica, ne jenjava ni javljanjem drugih vrsta konkurenata u ovoj oblasti.

Izbor adekvatnog načina oblaganja zidova i podova kupatila je otežan velikom ponudom različitih pločica. U ovom pogledu, dajemo osnovne savete koji vam mogu dosta pomoći kako da odaberete keramičke pločice za kupatilo koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << će najbolje odgovarati mogućnostima i prostoru.

Prva karakteristika koju keramičke pločice za kupatilo imaju jeste kvalitet, koji je svakako klasiran obično u tri grupe. Ove pločice važe za dobar izbor u kupatilu, jer imaju odgovarajuću debljinu, na osnovu čega čuvaju zidove i instalacije, dajući ujedno dugotrajnost upotrebe i nemenjanja tokom vremena.

Podne pločice uglavnom treba da budu neklizajuće, uz mogućnost dodavanja tamnijih fugni radi lakšeg održavanja pločica. Uz to, ukoliko se ugrađuju sa podnim grejanjem, važno je da dobro održavaju toplotu. Zidne mogu imati matiranu ili sjajnu površinu. Biraju se pločice koje su jednostavne za održavanje, odnosno ne skupljaju prvenstveno kamenac i buđ. Pored toga, važno je da budu otporne na različita hemijska i druga sredstva, udare i gubljenje boje. Važna karakteristika je čvrstoća, posebno u pogledu bezbedne ugradnje sanitarija i trajanja tokom vremena, bez otpadanja delova pločica, rasipanja ili pucanja.

Izbor adekvatne boje, nijanse i dezena za keramičke pločice za kupatilo je danas pravo uživanje. Razlog za to je veliki asortiman ponude, domaćih i inostranih proizvođača. Možete slobodno pustiti mašti na volju u pogledu estetike pločica. Međutim, ipak je važno da adekvatno uskladite sve boje u kupatilu. Boja sanitarija nekada je bila isključivo bela – danas imamo i plavu boju, bež nijanse, sive, braon, pa i neke još izraženije i jače.

Takođe, popularni su najrazličitiji dezeni: kameni motivi, imitacija drveta, trodimenzionalna rešenja i slično. Cenovno su različiti, kvalitet je uglavnom ujednačen po klasama keramike. Ukoliko je kupatilo manja prostorija, svetle boje neka dominiraju, jer će proširiti prostor. Izbegavajte tamne zidove i pločice zatvorenih boja u takvoj prostoriji. Koristite kontaste, naglašavajte jednu jaču sa drugom neutralnijom nijansom.

Isto tako, led rasveta u delovima kupatila koja se naravno ne kvase je vrlo popularna. Osvetljava pločice i daje im novu notu boja. Ipak, ukoliko ste vrlo neodlučni, savet stručnjaka u ovoj oblasti uvek je pun pogodak, da pretvori vaše želje u realnost.

Keramičke pločice za kupatilo imaju vrlo pristupačne cene, u zavisnosti od klase i proizvođača. Izračunava se po jednom metru kvadratnom. Naime, na posebnim popustima mogu se naći i za dve do tri stotine dinara po jednom kvadratu. Savet je da uvek kupujete pločice prve – A klase, ili označene drugom oznakom, iako će to zahtevati nekada i mnogo više novca.

Uštede koje ćete ostvariti vremenom u pogledu trajnosti, jednostavnosti održavanja i kvalitetnim svojstvima, doći će do izražaja. Italijanska i španska keramika važi za dosta skupa, ali ujedno kvalitetna rešenja. Mada, i naši domaći proizvođači imaju veliki asortiman vrlo kvalitetnih pločica za kupatilo. Pratite samo svojstva pločica: dimenzije, debljinu, odsjaj i klizanje, što će vas dovesti do kvaliteta koji opravdava cenu.

Keramičke pločice za kupatilo dostupne su na našem tržištu u velikom obimu raznolikih karakteristika. Razlikuju se dimenzije, oblici, boje, cene i klase. Predstavili smo neke od ključnih svojstava, funkcija i sugestija koje vam mogu pomoći prilikom odabira najboljih za vaše kupatilo, sa garancijom trajnosti, kvaliteta i fenomenalnog estetskog utiska.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.