Izvor: Soko-zabava.info, 20.Jun.2023, 11:06

Kako hraniti bebu na letovanju?

Bebe ne reaguju uvek najbolje na promene sredine pa je putovanje na udaljene destinacije često naporno, zbog čega roditelji odustaju od odlaska na more dok deca ne porastu. Najveći je problem kako hraniti bebu na letovanju jer je to najbolji način da se imunitet ne naruši, a dete odoli infekcijama i virusima koji haraju upravo leti.

Kako davati voće, povrće, meso, mleko za bebe? Da li se pravilom ishranom mogu izbeći stomačni problemi?

Nemojte odustajati od dugo željenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << odmora, i vi i vaša beba možete uživati na odmoru, pročitajte tekst i pratite naše savete za odmor bez ikakvih poteškoća.

Kada se putuje sa bebom ili decom najbolje je što više namernica poneti od kuće, a naročito kada su u pitanju obroci koji sadrže mleko za bebe ili gotove kašice.

Razlog za to se krije u navikama deteta koje se navikne na određenog proizvođača i neće mu prijati promena brenda ako ne nađete iste vrste. Ipak, to nošenje od kuće donosi i rizike transporta pa bi trebalo svaku namernicu zapakovati u odgovarajuća putna pakovanja i nositi u prenosnom frižideru.

U vozilu može biti izuzetno toplo, naročito ako kroz staklo sunce direktno greje pa je važno da sve namernice budu zaštićene na pravi način.

Deca su osetljiva na dugo putovanje, truckanje kolima i vrućinu. Ključno je da stomak ne bude previše opterećen da dete ne bi patilo od mučnine, a samim tim bilo i manje nervozno tokom putovanja.

Pripremite mleko za bebe pre polaska na put, stavite u termos i detetu dajte manje doze od uobičajenih i hranite ga češće tako da se stomak ne optereti. Slično važi i za ostalu hranu. Najbolje je da se pripremi sveža i nosi u posudama koje održavaju temperaturu, a hranljive namernice čuvajte u prenosnim frižiderima.

Tokom hranjenja je najbolje napraviti pauzu i sačekati makar 15min pre ponovnog polaska. Prošetajte sa detetom i dajte vremena da se odmori do nastavka putovanja.

I tokom letovanja se moraju poštovati izmenjeni režimi ishrane pa da dete ostane zdravo i izbegne probleme sa stomakom.

Svako jutro bi trebalo spremiti svež doručak pa ili ga poneti na plažu ili da ga dete pojede u smeštaju, a užinu poneti na plažu. Suvi keks, mleko za bebe i sokići su poželjni. Dobro oprano voće je svakako neophodno i tako će dete biti sito i sa dovoljno energije iako dan provede kupajući se ili trčkarajući po plaži.

Ručak i večera bi su uz doručak tri glavna obroka i njih bi trebalo da pojedu u mirnijoj atmosferi apartmana. Da bi se izbeglo često kuvanje mogu se davati i kašice za bebe, ali i njih treba čuvati na odgovarajući način i davati ih kao jedan ili dva obroka maksimalno. Ostalo je važno da bude i toplo i domaće pripremljeno, a ostalo su užine koje se mogu jesti i kada ste u šetnji ili na plaži.

Uz dobro planiranje, kombinovanje kupovne i hrane koja se priprema na odmoru i pravilno čuvanje namernica, letovanje će proći bez problema.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.