Izvor: 025info.rs, 30.Apr.2020, 14:16

Kako će izgledati život nakon ublažavanja mera uvedenih zbog koronavirusa - Ovo su pravila koja se moraju poštovati

Mere koje je Vlada Srbije uvela radi spečavanja širenja pandemije koronavirusa počele su da "popuštaju". Zelene pijace, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, ponovo rade od utorka, 21. aprila, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa. Od ponedeljka, 27. aprila rade kozmetički i frizerski saloni, teretane, parkovi. Uskoro se očekuje i da krenu gradski i međugradski prevozi, odnosno, drumski i železnički saobraćaj, vrtići …Prema najavama Kriznog štaba, od 4. maja počeće da radi gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a u Beogradu i Nišu od 8. maja, ali bez uključivanja klima-uređaja. Od 28. aprila dozvoljeni su treninzi na otvorenom sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio. Vrtići počinju sa radom 11. maja, kao i produženi boravak za decu do 4. razreda.  Pravila i preporuka kojih je potrebno da se građani pridržavaju ima više, a evo kako izgledaju u praksi.

Nastavak na 025info.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda: U kafiće i javni prevoz uz fizičku distancu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2020

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda u četvrtak je objavio preporuke u vezi sa radom restorana i kafića, koji bi trebalo da ponovo budu otvoreni od 4. maja, a nakon tog datuma očekuje se i normalizacija javnog gradskog prevoza u glavnom gradu Srbije. Kako se navodi na sajtu Gradskog zavoda, rad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.