Kad, šta i kako radi za 8. januar: SPISAK RADNOG VREMENA ZA PRODAVNICE, INSTITUCIJE, TRŽNE CENTRE

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Jan.2024, 07:02

Kad, šta i kako radi za 8. januar: SPISAK RADNOG VREMENA ZA PRODAVNICE, INSTITUCIJE, TRŽNE CENTRE

Beograd, 6. januar – Vlada Republike Srbije donela je zaključak kojim preporučuje poslodavcima širom zemlje da omoguće svojim zaposlenima da ne rade drugi dan Božića, 8. januara. Ova preporuka odnosi se i na javne institucije koje su, u najvećem delu, revidirale svoje radno vreme za taj dan. S druge strane, prodavnice će nastaviti sa radom, dok se istovremeno primenjuje i izmenjeno radno vreme tokom božićnih praznika.
Radno vreme 8. januara će se razlikovati u zavisnosti od vrste >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << poslovanja. Javne institucije i tržni centri će raditi, dok će prodavnice, pošte, vrtići i neki drugi subjekti imati posebne prilagođene rasporede.
Vrtići i obrazovne institucije: Vrtići u Beogradu neće raditi 8. januara, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije koji označava drugi dan Božića kao neradan dan.
Prodavnice: Supermarketi kao što su Univerexport, Lidl, Roda i Idea radiće po redovnom radnom vremenu 8. januara, dok će privatnici uglavnom pratiti standardno radno vreme.
Pošte: Pošte Srbije će 8. januara raditi samo dežurne pošte, prema odluci donetoj na jučerašnjem kolegijumu direktora Preduzeća.
Tržni centri: Tržni centar Ušće imaće normalno radno vreme 8. januara, od 10 do 22 časa.
Parking servis: JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 8. januara, a šalteri za rad sa strankama biće zatvoreni.
Pijace: Sve zelene pijace će raditi skraćeno od 06 do 14 časova 8. januara, a pojedine imaju specifično radno vreme, kako je navedeno u saopštenju JKP „Beogradske pijace“.
Gradski prevoz: Drugi dan Božića, 8. januara, primeniće se nedeljni redovi vožnje na svim linijama koje saobraćaju u okviru ITS-a.
Taksi prevoz: Pink taksi će 8. januara naplaćivati usluge po drugoj tarifi.
Banke: Pojedine banke neće raditi 8. januara, dok će ekspoziture u tržnim centrima biti otvorene, kao što je navedeno na primeru NLB Komercijalne banke i Raiffeisen banke.
Članak Kad, šta i kako radi za 8. januar: SPISAK RADNOG VREMENA ZA PRODAVNICE, INSTITUCIJE, TRŽNE CENTRE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.