KOD tabla na Domu kulture u Idvoru

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Dec.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOD tabla na Domu kulture u Idvoru

Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Pančeva u okviru projekta “Popularizacija procesa digitalizacije i promocija digitalizovanog nepokretnog kulturnog nasleđa Južnog Banata”, postavio je tablu na ulazu u Narodni dom Mihajla Idvorskog Pupina.

Tabla sadrži QR kod, koji kada se skenira mobilnim telefonom, vodi do opisa nepokretnog kulturnog dobra na novom sajtu zavoda. Cilj ovakvog vida prezentacije je da se omogući dostupnost podacima o nepokretnom kulturnom dobru, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << srpskom i engleskom jeziku i mestu gde se ono nalazi.

Rodno mesto Mihajla Pupina je od početka godine zabeležilo preko 11 hiljada kako individualnih tako i kolektivnih poseta.

Ono što budi radoznalost ljudi koji po prvi put kroče u rodno mesto Mihajla Pupina svakako je Memorijalni kompleks u okviru kog su izloženi predmeti iz vremena slavnog naučnika.

Rodna kuća Mihajla Pupina je deo muzejske postavke od 1979. godine, a 2004. je kompletno rekonstruisana u čast 150. godišnjice rođenja velikog naučnika.

Muzej posvećen liku i delu Mihajla Pupina smešten je u zgradi stare škole, podignute 1843. godine, a kompleks obuhvata i Narodni dom u kom se svake godine 9. oktobra održavaju Oktobarski susreti pronalazača.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.