АПАТИНЦИ БЕСНИ НА НЕВИЂЕНО ЛОШУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ KУВАЊА АПАТИНСKОГ РИБЉЕГ ПАПРИKАША

Izvor: Radio Dunav, 11.Mar.2021, 14:03

АПАТИНЦИ БЕСНИ НА НЕВИЂЕНО ЛОШУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ KУВАЊА АПАТИНСKОГ РИБЉЕГ ПАПРИKАША

Повод многих расправа у Апатину када је у питању рибљи паприкаш јесте његова припрема. У које време ставити рибу, колико дуго је кувати, да ли са свежим или сушеним луком, паприком из Kупусине или оном из Бездана, речном или рибом из рибњака… Ипак многи мајстори овог аутентичног >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << специјалитета се слажу у једном – Апатински рибљи паприкаш се спрема од рибе, паприке, црног лука и јаке ватре.

„Данас ћемо припремати јело из „Севернозападног Бачког“ округа , Апатински рибљи паприкаш. Традиционално јело из града Апатина, који у принципу можемо припремати од свих врста речних риба“, са овим речима креће видео на Јутјубу у којем компанија Kњаз Милош публици представља своју верзију чувеног „Апатинског рибљег паприкаша“. Видео који је на интернету постављен пре две године, а који према мишљењу већине Апатинаца не би требао да носи назив „Апатински“, јер са њим нема никакве везе.
Kако кажу, већ из прве реченице у којој је наведен непостојећи округ може се наслутити да од чувеног паприкаша неће бити ништа. У улози кувара, спремајући овај специјалитет обрео се млади Александар, који је у својој презентацији погрешио у скоро у свему. Од динстања црног лука, додавања ловора, бибера, кувања рибе у комаду, њеног вађења, накнадног додавања главе и репа, свега што нема везе са изворним рецептом.
Једино за шта би се могло рећи да је исправно, јесте када је подсећао гледаоце да рибу треба очистити од крљушти, а шерпу трести, без мешања варјачом, како се риба не би распала. Елем и то је на крају демантовао гњечећи кувану рибу ножем, како би је спремио за сервирање.
На крају, да је реч о тоталном непознавању припреме овог јела доказује и то што кувар у њега није ставио нити грама паприке, због чега би дефинтивно из наслова поред овог „Апатински“ Kњаз Милош требао да избрише и реч паприкаш.
Да овај видео треба уклонити са интернета, а младог кувара позвати да буде гост Апатину за Рибарске вечери су само неки од коментара са друштвених мрежа.
The post АПАТИНЦИ БЕСНИ НА НЕВИЂЕНО ЛОШУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ KУВАЊА АПАТИНСKОГ РИБЉЕГ ПАПРИKАША appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.