ОСМОМАРТОВСKИ ТУРНИР У ШАХУ ЗА МЛАДЕ ШАХИСТKИЊЕ

Izvor: Radio Dunav, 08.Mar.2021, 18:56

ОСМОМАРТОВСKИ ТУРНИР У ШАХУ ЗА МЛАДЕ ШАХИСТKИЊЕ

Први по реду осмомартовски турнир младих апатинских шахисткиња одржан је данас у просторијама Шах клуба „Велемајстор“. Председник шах клуба Синиша Гајчин истиче да се обележавањем 8. марта Међународног дана жена уједно прославља две године од оснивања клуба, те да је >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ово први овакав турнир у женској конкуренцији на којем се девојчице такмиче за титулу „Апатинска победница“ и „Мала шаховска принцеза“.
-Веома сам задовољан што данас облежавамо Међународни дан жена, а истовремено и дан клуба „Велемајстор“ који је основан пре две године. Ово је први пут у Апатину да организујемо један турнир где учествују само припаднице лепшег пола, односно девојчице. Имамо 13 такмичарки подељених у две групе, девојчице 2012. годиште и млађе и девојчице 2013. годиште и старије. Надамо се да ће овај турнир ускоро прерасти у традиционалани, са победничким титулама и признањима које носе име „Апатинска победница“ и „Мала шаховска принцеза“, изјавио је Гајчин. Он се захвалио локалној самоуправи и Спортском савезу на досадашњој подршци. -У овом моменту имамо 40 полазника са територија Апатина, Сонте и Пригревице и на то смо поносни. Ми ћемо наставити у наредном периоду да радимо са децом и вршимо промоцију шаха, и заиста се захваљујемо Спортском савезу и Општини Апатин која нам у томе свесрдно помаже, нагласио је Гајчин.
Осмомартовски шаховски турнир је отворила Милка Никшић, помоћница председнице општине Апатин задужена за образовање и омладинску политику.
-Желим вас поздравити испред Општинске управе и честитати данашњи празник који је уједно и дан Шах клуба „Велемајстор“. Драго ми је што је баш мени припала та част да отворим данашњи турнир „Апатинска победница“ и „Мала шаховска принцеза“, јер сматрам да је веома битно радити на развоју женског спорта. Надам се да ћете имати дугу традицију, а општина Апатин је ту да вас у томе и подржи. Срећно свима!, поручила је помоћница Никшић. Она је уједно одиграла и први потез у једној од партија чиме је турнир званично отворен.
Подршку младим шахисткињама упутила је и наша репрезентативка у шаху, Марина Гајчин која је такмичаркама уручила признања и награде. Победницама су уручени пехари, медаље за друго и треће место, док је за све учеснице организатор обезбедио чоколаду и цвет.
The post ОСМОМАРТОВСKИ ТУРНИР У ШАХУ ЗА МЛАДЕ ШАХИСТKИЊЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.