Izvor: Radio Dunav, 21.Jan.2021, 10:56

ЗА ВАKЦИНАЦИЈУ СЕ ПРИЈАВИЛО 436.000 ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Око 436.000 грађана Србије пријавило се синоћ до 20 часова преко портала еУправе за вакцинацију против ковида, рекао је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.
Према његовим речима, одзив грађана за имунизацију је већи од очекиваног, а повећан је у последња три, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << четири дана.
То, како је рекао за ТВ Прва, показује да је свест грађана Србије на високо нивоу и да су свесни да је вакцина једини спас јер не постоји адекватан лек против корона вируса.
Ђерлек је истакао да са прокуженошћу од око 30 одсто, колико је тренутно достигнуто у Србјии „можемо да ставимо епидемију под контролу“.
„Ближи смо победи над короном у односу на пре два месеца када нисмо имали вакцину“, рекао је Ђерлек.
На питање да ли је било нежељених ефеката примања вакцине, он је рекао да су на минималном новоу – „дешава се само црвенило на месту убода, главобоља, али то су све ефекти који су очекивани и пролазе после неколико сати“.
„Нисмо имали неку израженију алергијску реакцију која би могла да угрози неку особу. Ово су вакцине као и све остале вакцине“, рекао је Ђерлек.
Он је навео и да је с јучерашњим даном вакцинисано 48.500 грађана, „плус друга доза је такође почела да се даје, јер већ је дошло време за другу дозу“.
„Са другом дозом 49.970 људи. С толиким бројем вакцинисаних грађана нисмо имали озбиљно нежељено дејство“, нагласио је Ђерлек.
Он је рекао да је широм Србије више од 350 пунктова за вакцинисање.
На питање о могућем попуштању мера против короне, рекао је да очекује максималну опрезност да се „не опустимо пре него што треба“.
„Ако будемо урадили масовну имунизацију, што квалитетнију, у наредних 15-20 дана, онда тек можемо рачунати на неко драстичније попуштање мера, јер ће тад сигурно и бројеви заражених почети да падају“, рекао је Ђерлек.
Аутор: Тањуг, Бета
The post ЗА ВАKЦИНАЦИЈУ СЕ ПРИЈАВИЛО 436.000 ГРАЂАНА СРБИЈЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.