УСKОРО ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈА У.Г. „МАЛИ ПРИНЦ“ ИЗ АПАТИНА

Izvor: Radio Dunav, 11.Feb.2022, 15:01

УСKОРО ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈА У.Г. „МАЛИ ПРИНЦ“ ИЗ АПАТИНА

Удружење Грађана “Мали Принц” из Апатина је за кратко време, колико постоји, успело да окупи педесетак чланова, а сви имају исти мотив, да помогну деци са инвалидитетом или ретким болестима и деци из социјално угрожених категорија, као и њиховим родитељима. Александра >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Марић председница овог удружења је дуги низ година и члан Удружења за подршку особама са аутизмом “Маслачак из Сомбора”:
-Неколико родитеља међу којима сам и ја, а чија су деца вршњаци, као чланови Удружења за подршку особама са аутизмом “Маслачак из Сомбора” пожелели смо да нешто слично представимо нашем граду и помогнемо и апатинским породицама.
Планови У.Г. “Мали Принц” су широког спектра, али се сви обједињују у идеју о помоћи онима којима је помоћ неопходна. Александра је “открила” да је тренутно најбитније да просторије удружења буду оспособљене за рад:
-Циљеви, односно планови су на првом месту адаптација просторија које смо добили од Општине, чије је реновирање у току и требало би да буде завршени већ у марту месецу, па да што пре почнемо са одржавањем радионица за децу. У плану су ликовне, едукативне, креативне, драмске радионице, психолошке радионице за помоћ родитељима. Ове године ћемо учествовати и на кампу “Подржимо породицу” на Дивчибарама. Овај камп организује фејсбук група “Возачи великог срца” из Врбаса, а на кампу ће бити још пет или шест удружења, укупно око 250 деце.
Оно што никако не би требало заборавити, када је ово Удружење у питању, јесте чињеница да осим одраслих чланова и деце са аутизмом “Мали Принц” има и чланове млађег узраста.
-Удружење броји тренутно четрдесетак одраслих чланова, двадесетак малишана са аутизмом и тридесетеро деце типичног развоја који су изразили жељу да буду волонтери и помогну својим другарима.
Преостаје нам само да се надамо да ће дани до званичног отварања просторија У.Г, “Мали Принц” протећи што брже, јер ове добре људе и децу тек чека “велики посао”.
The post УСKОРО ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈА У.Г. „МАЛИ ПРИНЦ“ ИЗ АПАТИНА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.