НЕМАЧKИ БИЛД- АПАТИНАЦ ПЕРИЦА ТРИВАНОВИЋ „ДОБРО СРЦЕ ЗА ПСЕ“

Izvor: Radio Dunav, 25.Jan.2022, 13:28

НЕМАЧKИ БИЛД- АПАТИНАЦ ПЕРИЦА ТРИВАНОВИЋ „ДОБРО СРЦЕ ЗА ПСЕ“

У тиражном немачком листу Билд, у јучерашњем издању, освануо је текст о Апатинцу Перици Тривановићу који живи у Немачкој, а више од три године заједно са својом екипом волонтера збрињава и удомљава напуштене псе из Србије.
Билд под насловом „Das gute hunde-herz“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << (добро срце за псе) хвали хуманитрани рад нашег суграђанина који је за три године са волонтерима организације „Њушкица“ из Апатина успео да збрине и удоми у Немачкој 226 напуштених паса из Србије.
Ова екипа волонтера од септембра прошле године има отворено привремено прихватилиште у Свилојеву у које првенствено прима, болесне и повређене напуштене псе. Њима се након указане ветеринарске помоћи и неге, преко два немачка удружења која удомљавају псе, траже нови власници у Немачкој.
У Свилојеву смо од прошле године купили простор површине 2600 м2 на којем смо изградили привремено прихватилиште за напуштене псе (капацитет 10-15 паса). Првенствено гледамо да помогнемо животињама које су повређене или болесне, а након лечења крећемо са процесом удомљавања у Немачкој, каже Перица за радио Дунав.
Према његовим речима у протекле четири године је 226 паса из Србије успешно стигло у своје нове домове широм Баварске.
-Удомитељи су углавном особе које желе да спасу пса, међу њима има лекара, апотекара, великих породица са децом, усамљеника, људи којима није битно одакле пси долазе и да ли су мешанци или расни пси. Особе које само желе да помогну напуштеној животињи. За наше мешанце могу само да кажем да дуго живе, да су отпорнији на болести од расних паса, да су социјализовани, умиљати, а током протекле четири године само смо у једном или два случаја морали поновити удомљавање јер се пас из Апатина није слагао са неким од љубимаца у домаћинству у које је стигао.
Перица је поред сопственог времена и труда у овај хуманитарни рад уложио и много средстава, због чега је принуђен да прикупља донације.
Протекле три године сам сваког месеца успевао да у Апатин допремим храну за псе, вредности 150 евра. Често, ако нисам лично у могућности да је довезем, шаљем је из Нирнберга аутобусима и камионима који долазе у Србију. Ту су и трошкови лечења, и након свега трошак одвожења паса у Немачку ка удомитељима. Износ услуге коју плаћамо за превоз неколико паса у Немачку зна да буде од 300- 400 евра. И тада се обраћамо донаторима који новцем покривају део трошкова, каже Тривановић.
Он је у немачком Билду позвао Немце да му помогну у његовом хуманитраном раду који обавља у Србији.
Требам вашу помоћ за изградњу прихватилишта за псе, за храну, ветеринарску помоћ и све друго како се мој животни циљ не би угасио. Био бих захвалан за сваки евро! апелова је Перица у овом високотиражном немачком дневнику.
А.Д
The post НЕМАЧKИ БИЛД- АПАТИНАЦ ПЕРИЦА ТРИВАНОВИЋ „ДОБРО СРЦЕ ЗА ПСЕ“ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.