Izvor: Radio Dunav, 17.Feb.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ШАБАН ШАУЛИЋ ПОГИНУО У УДЕСУ У НЕМАЧKОЈ

Певач народне музике Шабан Шаулић (67) преминуо је у болници у Немачкој након тешке саобраћајне несреће, упркос борби лекара за његов живот.
Шаулић је у суботу увече имао наступ у клубу у Билефелду, на североистоку Немачке. Несрећа се догодила у недељу ујутро, када је Шаулић >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << пошао на аеродром. Аутомобилом је управљао његов возач, а у колима се налазио још и Шаулићев кум, који је повређен.
Немачки портал „НW“ пренео је да се око шест сати ујутру догодио удес на аутопуту А2 у смеру ка Дортмунду, у којем је једна особа погинула, а још три су повређене.
У несрећи су учествовала два возила, а на фотографијама на немачким порталима види се да је једном уништен предњи, а другом задњи део. Повређене су ватрогасци морали да ваде из возила, због чега је обустављен саобраћај на неколико сати.
Исти портал пише да је несрећу изазвао пијани возач без дозволе, који је својом „маздом“ отпозади ударио у „сеат ибицу“ у којој су се налазила тројица мушкараца.
Аутопут између Дортмунда и Билефелда је био блокиран пет сати.
Шабан Шаулић био је музичар и продуцент. У току каријере у медијима и од публике је добио надимак „краљ народне музике“
Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Живео је и радио у Београду. Имао је троје деце.
Појавио се у филму „Сок од шљива“ 1981. године.
Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону, а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обележио је педесет година каријере.
The post ШАБАН ШАУЛИЋ ПОГИНУО У УДЕСУ У НЕМАЧKОЈ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.